• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrs: Par līdzekļu piešķiršanu sociālajiem pabalstiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2009., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199497

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par ārstniecības personu atalgojumu un pārkvalifikāciju

Vēl šajā numurā

22.10.2009., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrs: Par līdzekļu piešķiršanu sociālajiem pabalstiem


 

Valsts no novembra piešķirs pašvaldībām budžeta līdzekļus, lai nodrošinātu garantētā minimālā ienākumu (GMI) līmeņa un dzīvokļa pabalstu izmaksu no 1.oktobra, norāda labklājības ministrs Uldis Augulis pilsētu un novada domju pašvaldībām adresētajā vēstulē.

Saskaņā ar Sociālās drošības tīkla stratēģiju valsts līdzfinansēs pabalstu izmaksu pašvaldībās no 1.oktobra līdz 2011.gada 31.decembrim.

Atbilstoši Labklājības ministrijas (LM) sagatavotajam noteikumu projektam plānots, ka šogad valsts visām pašvaldībām atmaksās 50% no GMI pabalstam izlietotajiem līdzekļiem un 20% no dzīvokļa pabalstam izlietotajiem līdzekļiem. Finanšu līdzekļus līdz nākamā mēneša 25.datumam paredzēts atmaksāt katru mēnesi.

Lai saņemtu valsts līdzfinansējumu, pašvaldībām vai to sociālajiem dienestiem līdz katra mēneša 15.datumam būs jāvēršas LM ar noteikta parauga pieprasījumu.

Normatīvā bāze GMI un dzīvokļa pabalstu atmaksāšanai pašvaldībām šobrīd ir sagatavošanas procesā. Grozījumus Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā Saeimas Sociālo un darba lietu komisija kā steidzamus gatavo izskatīšanai pirmajā lasījumā. Savukārt MK noteikumu projektu “Valsts budžeta līdzekļu piešķiršanas nosacījumi pašvaldībām garantētā minimālā ienākumu līmeņa pabalsta un dzīvokļa pabalsta izmaksu nodrošināšanai un līdzekļu piešķiršanas kārtība” valdībā izskatīs pēc likumprojekta akceptēšanas Saeimā, kas varētu būt novembra sākumā.

Lai nodrošinātu operatīvu valsts budžeta līdzekļu saņemšanu novembrī par oktobri, pašvaldībām līdz 30.oktobrim Labklājības ministrijai elektroniski jāiesūta informācija par saņēmēju.

Vienlaikus LM atgādina, ka viens no nosacījumiem līdzfinansējuma saņemšanai ir normatīvajos aktos noteikto normu ievērošana.

Kamēr nav stājušies spēkā grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, novērtējot klienta materiālos resursus, par ienākumiem neuzskata vairākus pabalstus, t.sk. bērna kopšanas pabalstu, piemaksu pie bērna kopšanas vai vecāku pabalsta par dvīņiem vai vairākiem vienās dzemdībās dzimušiem bērniem, pirmos 100 latus no vecāku pabalsta, ģimenes valsts pabalstu un piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu invalīdu, bērna invalīda kopšanas pabalstu, pabalstu invalīdam, kuram nepieciešama kopšana, pabalstu ar celiakiju slimajiem bērniem, pabalstu transporta izdevumu kompensēšanai invalīdiem, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās, bērna piedzimšanas pabalstu, apbedīšanas pabalstu, bezdarbnieka stipendiju profesionālās apmācības, pārkvalifikācijas vai kvalifikācijas paaugstināšanas, kā arī neformālās izglītības ieguves laikā.

Savukārt pašvaldības un Nodarbinātības valsts aģentūras organizētā pasākuma “Darba praktizēšana ar stipendiju” ietvaros saņemtā 100 latu mēnesī stipendija ieskaitāma klienta un viņa ģimenes ienākumos.

Vienlaikus pašvaldībai ir tiesības savos saistošajos noteikumos noteikt labvēlīgākus nosacījumus attiecībā uz kredītņēmējiem, kas to izlietojuši vienīgā mājokļa iegādei, kā arī patēriņa kredīta ņēmējiem, kuri objektīvu apstākļu dēļ nonākuši maksātnespējas situācijā.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!