• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Pašvaldību savienība: Par domstarpību un vienošanās protokola projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2009., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199495

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par naudu piecgadīgo un sešgadīgo bērnu pedagogu algām

Vēl šajā numurā

22.10.2009., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Pašvaldību savienība: Par domstarpību un vienošanās protokola projektu

 

Vakar, 21.oktobrī, Ministru kabineta komitejas (MKK) paplašinātajā sēdē tika izskatīts Ministru kabineta (MK) un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) 2010.gada domstarpību un vienošanās protokola projekts, par kura parakstīšanu LPS dome lems piektdien, 23.oktobrī, pulksten 12 Rīgas domes sēžu zālē. MK un LPS domstarpību un vienošanās protokols ir neatņemama sastāvdaļa valsts budžeta likumprojekta paketē.

LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis MKK sēdē pauda viedokli, ka Finanšu ministrijas (FM) prognozes pašvaldību ieņēmumiem no iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) un nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) papildpasākumiem ir pārvērtētas un līdz ar to ir apšaubāma abu nodokļu ieņēmumu prognožu izpilde. Viņš norādīja, ka nedrīkst samazināt pašvaldību daļu no IIN ieņēmumiem no pašreizējiem 83% uz 80%, ja valdība nevar garantēt šā nodokļa prognozes izpildi. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis piedāvāja pašvaldībām vienoties par kompromisu: pašvaldībām tiks kompensēta iedzīvotāju ienākuma nodokļa prognozes neizpilde, ja ieņēmumi atpaliks no plāna par vairāk nekā 8%. LPS domei 23.oktobrī būs jālemj, vai atbalstīt šo kompromisa variantu. FM valsts sekretāra vietniece budžeta jautājumos Baiba Bāne gan piebilda, ka nosacījumi par kompensāciju vēl būs jāsaskaņo ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Kopējo IIN prognozi 2010.gadam FM plāno 779,3 miljonus latu. Ja IIN sadalījums pašvaldību un valsts budžetā tiks noteikts attiecīgi 83% un 17%, tad ieņēmumus pašvaldību budžetos no IIN FM prognozē 646,82 miljonus latu. Ja šis sadalījums tiks noteikts attiecīgi 80% un 20%, tad ieņēmumus pašvaldību budžetos no IIN FM prognozē 623,44 miljonus latu. No nekustamā īpašuma nodokļa FM prognozē pašvaldību ieņēmumus 60,56 miljonu latu apmērā (bez papildu pasākumiem), tajā skaitā 39,04 miljonus latu no nodokļa par zemi un 21,52 miljonus latu no nodokļa par ēkām.

LPS uzskata, ka papildu ieņēmumus valsts konsolidētajā budžetā plānots gūt no sociāli mazaizsargātajiem Latvijas iedzīvotājiem, un LPS ir pret šādu rīcību.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!