• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrs: Par gaisa piesārņojuma samazināšanu Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2009., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199494

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Par Atzinības krusta piešķiršanu un apbalvošanu ar goda zīmi

Vēl šajā numurā

22.10.2009., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrs: Par gaisa piesārņojuma samazināšanu Rīgā

 
 

20.oktobrī vides ministrs Raimonds Vējonis nosūtīja vēstuli Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam saistībā ar ilgtermiņa rīcības programmu gaisa piesārņojuma samazināšanai Rīgas pilsētā.

Šajā vēstulē Vides ministrija lūdz Rīgas domi steidzami izstrādāt jaunu rīcības programmu laikam no 2010. līdz 2015.gadam vai arī aktualizēt šobrīd spēkā esošo, kas tika izstrādāta laikam no 2004. līdz 2009.gadam, turklāt šāds lūgums Rīgas domei ir nosūtīts jau arī iepriekš. Saskaņā ar gaisa kvalitātes monitoringa datiem Rīgā ir novērojami slāpekļa dioksīdam un daļiņām PM10 noteikto gaisa kvalitātes normatīvu pārsniegumi.

Jau vairākkārt Latvija no Eiropas Komisijas ir saņēmusi atgādinājumus par slikto gaisa stāvokli ar atsevišķām gaisu piesārņojošām vielām Rīgā. Šajā sakarā Eiropas Komisijai pagājušā gada nogalē tika iesniegts paziņojums ar lūgumu pagarināt daļiņām PM10 noteikto izpildes termiņu līdz 2011.gada 11.jūnijam. Šā gada 28.septembrī Eiropas Komisija pieņēma lēmumu celt iebildumus pret iesniegto paziņojumu, jo nav skaidras rīcības programmas, kā attiecīgais normatīvs tiks sasniegts līdz 2011.gada 11.jūnijam. Tieši šajā saistībā ir sagaidāms, ka tuvākajā laikā pret Latviju tiks sākta pārkāpuma procedūra par gaisa kvalitātes direktīvu prasību neievērošanu.

Vides ministrija cer, ka Rīgas dome sāks aktīvu darbu pie gaisa piesārņojuma problēmu risināšanas un visai drīz izstrādās rīcības programmu gaisa piesārņojuma samazināšanai, jo pretējā gadījumā Vides ministrijai saskaņā ar likumu “Par pašvaldībām” 5.pantu būs jāvēršas pie Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, lai izvērtētu Rīgas domes rīcību likuma “Par piesārņojumu” prasību neievērošanā.

Vides ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!