• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Kuldīgas novada iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2009., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199490

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Vēl šajā numurā

22.10.2009., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Kuldīgas novada iedzīvotājiem

 
 

20.oktobrī Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere apmeklēja Kuldīgas novadu. Ierodoties Kuldīgā, Valsts prezidentam bija iespēja apskatīt Kuldīgas kultūrvēstures un dabas apskates objektus – Kuldīgas masīvo velvju tiltu, Ventas rumbu un Kuldīgas Sv.Katrīnas baznīcu, kas ir Kurzemes hercogistes kultūrvēsturiskā liecība.

Pēc tam Valsts prezidents tikās ar Kuldīgas novada iedzīvotājiem, kuri interesējās par aktuālajiem nodarbinātības jautājumiem, valsts budžeta izveidi un tā ietekmi uz pensionāru dzīvi, kā arī jautāja par nekustamā īpašuma nodokļa ieviešanu. Kuldīgas iedzīvotāji pateicās Valsts prezidentam par stingro roku, pildot savus amata pienākumus.

Vēlāk diskusija turpinājās Kuldīgas novada domē, kur V.Zatlers tikās ar novada pašvaldības deputātiem un pagastu pārvalžu vadītājiem. Sarunas gaitā tika pārrunātas pilsētas attīstības iespējas, jaunu darba vietu nodrošināšana, uzlabojot ceļu infrastruktūru, kā arī pašvaldību finansiālā nasta, īpaši pievēršoties iedzīvotāju ienākuma nodokļa administrēšanai. Deputāti interesējās arī par Valsts prezidenta viedokli interešu izglītības nodrošināšanā un pievērsās administratīvi teritoriālās reformas rezultātiem.

Valsts prezidents iepazinās arī ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Kurzemes reģionālās iestādes Kuldīgas nodaļas darbu, sākumā apskatot VID nodaļas klientu apkalpošanas centru un aprunājoties gan ar darbiniekiem, gan apmeklētājiem. Pēc tam, tiekoties ar VID iestādes vadību un darbiniekiem, V.Zatlers galvenokārt interesējās par jautājumiem, kas saistīti ar nodokļu administrēšanu. Tika pārrunāti arī iespējamie risinājumi pozitīvai konsultantu un klientu attiecību veidošanai, lai uzņēmēji sajustu uz pakalpojumiem orientētu VID darbu, kā arī tika diskutēts par to, kā mazajiem komersantiem varētu atvieglot uzņēmējdarbības sākšanu, ieviešot fiksēto nodokli.

Valsts prezidents iepazinās ar Kuldīgas slimnīcas un Kurzemes neatliekamās palīdzības centra darbību reformu laikā. Tiekoties ar Kuldīgas slimnīcas vadību un novada medicīnas darbiniekiem, tika apspriesta Kuldīgas slimnīcas kā reģionālās slimnīcas loma, kā arī iespējas atrast savu nišas specialitāti.

Savukārt, apmeklējot Kuldīgas Centra vidusskolu, V.Zatlers ar jauniešiem no visām Kuldīgas novada vidusskolām diskutēja par varas jēgu, tās nozīmi un dažādām izpausmēm. Viņi runāja par iemesliem, kāpēc cilvēki dodas prom no Latvijas un kāpēc viņi atgriežas. Prezidents pievērsās arī tēmai par Latvijas vērtībām, kuras nevar nopirkt par naudu, un Latvijas bagātībām, kā ostas, meži, ūdens, cilvēku intelekts, kas ir jāsargā un prātīgi jāizmanto.

Daloties ar saviem iespaidiem par vizīti Kuldīgas novadā, Valsts prezidents atzīmēja, ka viņam Kuldīgas novadā ļoti patikušas trīs lietas. Pirmkārt, visi kuldīdznieki viens otru sveicina un skatās acīs ar smaidu. Otrkārt, Kuldīgā ir ļoti sakārtota vecpilsēta. Visbeidzot, viņu pārsteiguši zinātkārie un tiešie jaunieši.

Apmeklējot Kuldīgas novadu, V.Zatlers iepazinās arī ar uzņēmējdarbību novadā. Viņš apmeklēja mēbeļu ražošanas uzņēmumu SIA “Simra” un kūdras ieguves uzņēmumu SIA “Baloži & Ko”, kā arī tikās ar citiem Kuldīgas novada uzņēmējiem un mājražotājiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!