• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Alūksnes un Apes novada iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2009., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199367

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.10.2009., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Alūksnes un Apes novada iedzīvotājiem

 
 

Turpinot iepazīties ar Vidzemes reģiona pilsētām un novadiem, 16.oktobrī Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere devās darba vizītē uz Alūksnes un Apes novadu.

Uzsākot vizīti, Valsts prezidents ar kundzi viesojās Alsviķu profesionālajā skolā, kur mācās bērni ar īpašām vajadzībām. Skolas apmeklējuma laikā viņiem bija iespēja iepazīties ar kurpnieku, pavāru, šuvēju un koka apstrādes arodu apmācību. Sarunu laikā ar skolēniem bērni iepazīstināja Valsts prezidentu ar saviem darbiem, dalījās ar savu profesiju noslēpumiem un pavārmākslas apguvi. Arī Valsts prezidents un L.Zatlere pastāstīja bērniem par savām mīļākajām ēdienu pagatavošanas receptēm.

Viesojoties Alūksnē, Valsts prezidents atklāja 7.Siguldas kājnieku pulka kritušajiem karavīriem veltītu atjaunoto pieminekli. Klātesot Alūksnes iedzīvotājiem un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjiem, Valsts prezidents uzsvēra, ka šie karavīri cīnījās, “lai mēs varētu pacelt sarkanbaltsarkano karogu, lai mums būtu valsts, kurā runājam latviešu valodā, lai mēs varētu dziedāt savu himnu “Dievs, svētī Latviju!”, lai mēs varētu pārvaldīt savu valsti un art zemi savās mājās. Šīs vērtības ir izcīnītas ar cīņu, ir lietas asinis un krituši karavīri, neprasot, kas par to būs. Viņus vadīja ideāls – brīva Latvijas valsts. Arī šodien mēs iestājamies par šīm vērtībām”.

Ierodoties Apē, Valsts prezidents un Lilita Zatlere apmeklēja Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolu, tostarp arī viņa vārdā nosaukto stikla muzeju. Valdis Zatlers ir pirmais Valsts prezidents, kas viesojas Apē pēc Latvijas neatkarības atgūšanas. Pēdējo reizi šeit kā Valsts prezidents viesojās Kārlis Ulmanis 1938.gadā.

Apes vidusskolā Valsts prezidents tikās ar skolēniem, ar kuriem pārrunāja Latvijas vēstures mācīšanās nozīmi un nepieciešamību atzīmēt tos notikumus, kas stiprina Latvijas brīvības kā vērtības apzināšanos, kā arī runāja par valsts kā vērtības nozīmi katram iedzīvotājam. Sarunas laikā skolēni arī interesējās par Valsts prezidenta darbu, iecerēm un interesēm.

Pēc Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas apmeklējuma Valsts prezidents tikās ar Apes iedzīvotājiem. Uzrunājot iedzīvotājus, Valsts prezidents uzsvēra, ka viņam ir prieks pirmo reizi būt Apē, kuru viņš jau vairākus gadus atpazīst kā konkursa “Sakoptākā pilsēta Latvijā” dalībnieci. Valdis Zatlers arī izteica gandarījumu, ka Alsviķos, Alūksnē un Apē iedzīvotāji uz šodienas grūtībām raugās ar optimismu, kas viņiem dos spēku pārvarēt grūtības. Sarunā ar Valsts prezidentu Apes iedzīvotāji arī interesējās par atbalstu lauksaimniecības nozarei, pārrunāja sociālā drošības “spilvena” piedāvātās iespējas un to izmantošanu Apes novadā. Valsts prezidents skaidroja arī budžeta veidošanas procesu.

Vēlāk, tiekoties ar Apes novada domes deputātiem, Valsts prezidents pārrunāja nodarbinātības jautājumus, īpaši darba vietu radīšanu pierobežā, kā arī medicīnas sistēmas organizāciju un izglītības jautājumus novados. Domes pārstāvji uzsvēra, ka būtiski ir ņemt vērā iedzīvotāju blīvumu Latvijas pierobežā, kā arī dzimstības pieauguma rādītājus. Šinī kontekstā tika runāts arī par iedzīvotāju aizceļošanu un motivācijas veidošanu, lai viņi atgrieztos Latvijā.

Darba vizītes Apē nobeigumā Valsts prezidents apmeklēja arī tūrisma kompleksu “Grūbe”, kur apskatīja Grūbas HES un foreļu audzētavu, kā arī pēc tam tikās ar Apes mājražotājiem un uzņēmējiem. Viesojoties Apē, Lilita Zatlere arī apmeklēja Elīnas Zālītes memoriālo istabu un Apes mūzikas skolu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!