• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2009.gada 16.oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2009., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199359

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2009.gada 15.oktobrī

Vēl šajā numurā

20.10.2009., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2009.gada 16.oktobrī


 

FM: Par nākamā gada budžeta deficīta samazināšanu par 500 miljoniem latu

Piektdien, 16.oktobrī, valdība MK ārkārtas sēdē vienojās par pasākumiem, kas nepieciešami, lai nākamā gada budžeta deficītu samazinātu par 500 miljoniem latu, kā to nosaka vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem. Valdības akceptētie fiskālās konsolidācijas pasākumi ietver gan valsts budžeta izdevumu samazināšanu par aptuveni 305 miljoniem latu, gan ieņēmumu palielināšanu par aptuveni 185 miljoniem latu, mainot nodokļu politiku, kā arī nenodokļu ieņēmumu palielināšanu par 18 miljoniem latu. Tādējādi valsts kopbudžeta ieņēmumi tiek plānoti 3,73 miljardi latu, savukārt izdevumi tiek plānoti 4,33 miljardi latu jeb par aptuveni 600 miljoniem latu lielāki.

Finanšu ministrs Einars Repše ir gandarīts, ka valdība ir tikusi galā ar smago uzdevumu un atbalstījusi valsts 2010.gada budžeta konsolidāciju par 500 miljoniem latu: “Neapšaubāmi, šis budžets ir krīzes budžets, taču valdības lēmumi ir vērsti uz to, lai nodrošinātu ātrāku Latvijas konkurētspējas atjaunošanu un vienlaikus maksimāli aizsargātu sociāli jutīgās sabiedrības grupas, tādējādi nodrošinot būtiskākos priekšnosacījumus mūsu tautsaimniecības atveseļošanai. Svarīgi ir arī tas, ka ar šodienas lēmumu valdība var izpildīt pret starptautiskajiem aizdevējiem uzņemtās saistības, ko paredz Latvijas ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programma.”

Ceturtdien, 22.oktobrī, plānota MK ārkārtas sēde, kurā valdība izskatīs likumprojekta valsts 2010.gada budžeta projektu pavadošo likumprojektu paketi. Nākamā gada valsts budžeta projektu Saeimā plānots iesniegt 28.oktobrī.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

 

IZM: Par papildu līdzekļiem pedagogu darba samaksai

16.oktobrī Ministru kabinets (MK) atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas pieprasījumu “Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts pamatbudžeta apakšprogrammas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”” 1 119 750 latu apjomā.

Papildu līdzekļi nepieciešami, lai nodrošinātu pašvaldību vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu, kuriem darba stāžs ir lielāks par 10 gadiem, algu par vienu likmi 255 latu apjomā, kā arī vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu administratīvā personāla (iestādes vadītājs, vietnieki un atbalsta personāls – bibliotekārs, logopēds, psihologs, speciālais pedagogs) atalgojuma apjomu 15% apmērā no kopējās mērķdotācijas atbilstoši Ministru kabineta 2009.gada 28.jūlija noteikumiem Nr.836 “Pedagogu darba samaksas noteikumi”.

Pedagogu algām papildus piešķirti 920 000 latu, bet skolu administrācijai papildus piešķirti 199 750 latu.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 28.jūlija noteikumiem Nr.837 “Kārtība, kādā aprēķina un sadala valsts budžeta mērķdotāciju pašvaldību vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām” ir veikts mērķdotācijas apjoma pārrēķins, ņemot vērā skolēnu skaitu 2009.gada 1.septembrī.

Saskaņā ar jauno finansēšanas principu “nauda seko skolēnam” no 2009.gada 1.septembra mērķdotācija pašvaldībām pedagogu darba samaksai ir tieši atbilstīga skolēnu skaitam konkrētajā administratīvajā teritorijā. Aprēķinot mērķdotācijas pašvaldību vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai, tiek ņemts vērā skolēnu skaits izglītības pakāpē attiecīgajā teritorijā un izglītības iestādē īstenotās mācību programmas.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

LM: Par ģimenes valsts pabalsta nesamazināšanu

Valdība ārkārtas sēdē 16.oktobrī vienojās nesamazināt ģimenes valsts pabalstu, un tā apmērs arī turpmāk būs 8 lati par katru bērnu.

“Patiešām liels gandarījums, ka valdībai šodien izdevās vienoties par ģimenes valsts pabalsta saglabāšanu līdzšinējā apmērā. Tas ir būtiski īpaši šajā laikā, kad gandrīz 300 tūkstoši ģimeņu rēķinās ar šo ne pārāk lielo, tomēr regulāro ienākumu katru mēnesi,” apliecināja labklājības ministrs Uldis Augulis.

Atgādinām, ka no šā gada 1.jūlija līdz 2012.gada 31.decembrim ģimenes valsts pabalsta apmērs par visiem bērniem būs vienāds, t.i., par katru bērnu – astoņi lati mēnesī.

Ģimenes valsts pabalstu izmaksā par bērnu līdz 19 gadu vecumam, ja viņš mācās vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē. Savukārt par bērniem, kuri būs dzimuši pēc 2010.gada 3.maija, ģimenes valsts pabalstu piešķirs tikai no bērna viena gada vecuma.

Šā gada augustā ģimenes valsts pabalstu izmaksāja par vairāk nekā 374 tūkstošiem bērnu.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!