• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par vakcinācijas kalendāra paplašināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2009., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199235

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.10.2009., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par vakcinācijas kalendāra paplašināšanu

 
 

Veselības ministrija ir iepazinusies ar Latvijas Farmaceitu biedrības vēstuli premjeram un veselības ministrei, kurā tiek aicināts vēlreiz izvērtēt vakcinācijas kalendāra paplašināšanas nepieciešamību ar jaunām vakcīnām. Lai turpinātu diskusiju par šo jautājumu, veselības ministre Baiba Rozentāle aicina Farmaceitu biedrību uz atkārtotu profesionālu diskusiju Imunizācijas valsts padomē.

Veselības ministre B.Rozentāle: “Vairākkārt esmu uzsvērusi, ka par profesionālajiem jautājumiem ir jādiskutē profesionāļu vidū. Ir tikai normāli, ja par medicīniskiem jautājumiem speciālistiem ir dažādi viedokļi. Tādēļ arī mums ir Imunizācijas valsts padome, kuras speciālisti izlemj jautājumus, kas saistīti ar vakcināciju. Jāatzīmē, ka Eiropas valstu salīdzinošajā veselības aprūpes pētījumā mūsu bērnu vakcinācijas kalendārs jau vairākus gadus tiek novērtēts ļoti atzinīgi. Katrā Eiropas valstī ir dažāda saslimstības struktūra un arī vakcinācijas tradīcijas. Bet vakcinācija ir efektīvākais profilakses līdzeklis, un tieši mazāk turīgām valstīm šim jautājumam jāpievērš lielāka vērība, lai nākotnē nebūtu jāiegulda tik daudz līdzekļu ārstēšanā.”

23.maijā veiktajās izmaiņās Vakcinācijas noteikumos paredzēts papildināt bērnu vakcinācijas kalendāru ar vakcināciju pret pneimokoku infekciju no 1.janvāra, ar vakcināciju pret dzemdes kakla vēzi 12 gadu vecām meitenēm no 1.septembra un ar vakcināciju pret rotavīrusu no 2011.gada 1.janvāra.

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!