• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautisko ekspertu padomiem nodarbinātības jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2009., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199228

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Japānas parlamenta augšpalātas prezidenta vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

16.10.2009., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautisko ekspertu padomiem nodarbinātības jautājumos

 

Vakar, 15.oktobrī, Ministru kabinetā notika otrā Augsta līmeņa darba grupas tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski. Ministru prezidents V.Dombrovskis pēc tikšanās pastāstīja, ka diskusija galvenokārt tika veltīta nodarbinātības jautājumiem, kurus valdība ir izvirzījusi par prioritāti.

 “Tikšanās laikā ar ekspertiem pārrunājām dažādu valstu pieredzi nodarbinātības veicināšanā un bezdarba jautājumos. Izskanēja vairākas interesantas idejas – Nīderlandes eksperts Hanss de Būrs informēja par dažādiem veidiem, kā risināt jaunatnes bezdarba problēmu, Zviedrijas pārstāvji dalījās pieredzē, kā atvieglot jauniešu ieiešanu darba tirgū. Daudz pārrunājām jautājumus par subsidētajām darba vietām, kurā Austrijas Federālā ministrija darbaspēka, sociālo lietu un patērētāju aizsardzības jautājumos veiks turpmākas konsultācijas ar Latvijas Labklājības ministriju,” pauda V.Dombrovskis.

Ministru prezidents uzsvēra, ka daļu priekšlikumu Latvija varēs izmantot, taču lielu daļu Latvijā pagaidām ieviest nevar saistībā ar fiskālajiem ierobežojumiem valsts budžetā.

Otrajā darba grupas sanāksmē piedalījās starptautiski atzīti speciālisti – bijušais Francijas ekonomikas un finanšu ministrs Alēns Madelins, iniciatīvas “Youth Unemployment Initiative” Nīderlandē vadītājs Hanss de Būrs, ekonomists Lielbritānijas premjerministra birojā Džonatans Portess; Zviedrijas premjerministra biroja vadītājs Kristofers Tamsons, Austrijas Federālās ministrijas darbaspēka, sociālo lietu un patērētāju aizsardzības jautājumos ģenerāldirektors Štefans Potmesils un Somijas premjerministra biroja valsts sekretāra vietnieks ekonomikas jautājumos Vesa Vihriela.

Augsta līmeņa darba grupa apvieno starptautiski atzītus ekspertus, kuri konsultē Latvijas valdību par krīzes risinājumiem un valsts attīstības vīziju. Tā tika izveidota pēc V.Dombrovska iniciatīvas šā gada maijā. Darba grupā personiskā kapacitātē un bez atlīdzības strādā Eiropā atzīti politiķi, finansisti, ekonomisti, banku sektora eksperti un akadēmiķi. Darba grupas tikšanās notiek reizi divos, trijos mēnešos.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!