• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Ārstu biedrība: Par finansējumu neatliekamās palīdzības sniegšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2009., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199170

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasaules brīvo latviešu apvienība: Ar kopīgu domu par Latviju un latvietību

Vēl šajā numurā

15.10.2009., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Ārstu biedrība: Par finansējumu neatliekamās palīdzības sniegšanai

 
 

Latvijas Ārstu biedrība ļoti augsti novērtē 12.oktobrī panākto vienošanos starp Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi, Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un trīs nozīmīgāko nevalstisko organizāciju vadītājiem veselības aprūpes sektorā – Veselības un sociālo darbinieku arodbiedrību, Latvijas Slimnīcu biedrību un Latvijas Ārstu biedrību.

Tika panākta principiāla vienošanās 13.oktobrī uz Ministru kabineta sēdi virzīt lēmumprojektu papildināt veselības finansējumu šā gada diviem pēdējiem mēnešiem par 25 miljoniem latu un šo naudu izmantot neatliekamās palīdzības sniegšanai.

Sarunu īpaši konstruktīvu padarīja Slimnīcu biedrības veiktie precīzie un detalizētie aprēķini par reāli nepieciešamajiem izdevumiem gada pēdējiem diviem mēnešiem. Vienlaikus sanāksmes dalībnieki atzina, ka būtu jāpārtrauc jebkāda finansēšana tādām Veselības ministrijā miljonus tērējošām programmām kā e-veselība, kvalitātes kontrole un citas, šobrīd visu finansējumu koncentrējot uz reālu ārstniecību.

Kā īpašu sasniegumu Latvijas Ārstu biedrība saskata nemainīgo Ministru kabineta viedokli par 3,4% IKP līdzekļu novirzīšanu veselībai nākamā gada budžetā.

Latvijas Ārstu biedrība izsaka publisku pateicību Latvijas Veselības un sociālo darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājam Valdim Kerim un ārstam Gundaram Daudzem, kuru nopietnie uzstādījumi vainagojās ar vienošanos par nepieciešamību atjaunot cilvēkresursu programmu Latvijas veselības aprūpē, kuras ietvaros medicīnas darbinieku alga tiek aprēķināta ar koeficientu no vidējās tautsaimniecībā strādājošo darba algas.

Latvijas Ārstu biedrības prezidenta p.i. Māris Pļaviņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!