• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izdienas pensijas ieturējumu atcelšanu invalīdiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2009., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199137

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunā Norvēģijas vēstnieka vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

15.10.2009., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izdienas pensijas ieturējumu atcelšanu invalīdiem

 
 

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija 13.oktobrī otrajā lasījumā kā steidzamus atbalstīja astoņus komisijas sagatavotus likumprojektus, kas paredz atcelt izdienas pensijas ieturējumus pensionāriem, kuriem noteikta invaliditāte.

Likumu grozījumi attiecas uz visām astoņām izdienas pensijas saņēmēju grupām: tiesnešiem, prokuroriem, militārpersonām, diplomātiem, Iekšlietu ministrijas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm, Satversmes aizsardzības biroja un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonām, kā arī izdienas pensiju saņēmējiem, kuri strādājuši profesionālajos valsts un pašvaldību mākslinieku kolektīvos.

Likumprojekti saskaņo izdienas pensijas regulējošos likumus ar Saeimā 17.septembrī pieņemtajiem grozījumiem likumā “Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam”, ar ko tiek atcelti iepriekš noteiktie vecuma vai izdienas pensijas ieturējumi pensionāriem, kuriem noteikta invaliditāte.

Tādējādi uz šīm pensionāru grupām no 1.novembra vairs neattiecas no 1.jūlija noteiktie ierobežojumi, kas paredz 10 procentu pensijas ieturējumu nestrādājošiem pensionāriem un 70 procentu ieturējumu pensionāriem, kuri ir darba ņēmēji vai pašnodarbinātie. Pensijas daļa, kas ieturēta par periodu no 1.jūlija līdz 31.oktobrim, tiks atmaksāta.

Paredzēts, ka Saeima Sociālo un darba lietu komisijas izstrādātos likumprojektus otrajā, galīgajā, lasījumā skatīs 15.oktobrī.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!