• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunā Norvēģijas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2009., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199130

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kazahstānas vēstnieka vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

15.10.2009., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunā Norvēģijas vēstnieka vizīti Saeimā

 
 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 6.oktobrī tikās ar Norvēģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Jānu Ūli Grēvstādu, kas bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas un Norvēģijas divpusējās attiecības, sadarbība NATO, kā arī ekonomiskā situācija pasaulē. Puses bija vienisprātis, ka abu valstu divpusējās attiecības līdz šim veidojušās ļoti sekmīgi, vienlaikus norādot uz turpmākās sadarbības potenciālu, it īpaši ekonomikā.

Saeimas priekšsēdētājs īpaši akcentēja abu valstu aktīvo parlamentāro sadarbību un izteica gandarījumu par bijušā Norvēģijas parlamenta priekšsēdētāja Turbjērna Jaglanna ievēlēšanu Eiropas Padomes (EP) ģenerālsekretāra amatā. Ar T.Jaglannu veidojusies cieša sadarbība gan nesenajā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē, gan šā gada sākumā viņam apmeklējot Saeimu, pauda G.Daudze.

J.Ū.Grēvstāds arī ir gandarīts par abu valstu karavīru sekmīgo sadarbību Afganistānā, kur Norvēģijas vadītajā vienībā dienesta pienākumus pilda lielākā daļa Latvijas karavīru. G.Daudze apliecināja Latvija gatavību pildīt saistības pret starptautiskajiem partneriem un dalību NATO vadītajā miera uzturēšanas misijā Afganistānā saglabāt kā prioritāti.

Pārrunājot ekonomisko situāciju abās valstīs, Saeimas priekšsēdētājs vērsa uzmanību uz pēdējā laikā vērojamo Latvijas eksporta apjomu pieaugumu un mūsu valsts atvērtību ekonomiskai sadarbībai un investīcijām. Latvijas eksporta pieaugumu veido gan kokmateriālu, pārtikas produktu un farmācijas nozares, gan arī dažādu transporta, tranzīta un loģistikas pakalpojumu eksports, skaidroja G.Daudze.

J.Ū.Grēvstāds ir karjeras diplomāts ar vairāk nekā divdesmit gadu pieredzi diplomātiskajā dienestā. Viņš ieņēmis dažādus amatus Norvēģijas Karalistes Ārlietu ministrijā un vēstniecībās Vācijā, Singapūrā, kā arī misijā Eiropas Savienībā.

Saeimas preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!