• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nīderlandes ārlietu ministra darba vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2009., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199111

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

14.10.2009., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nīderlandes ārlietu ministra darba vizīti Latvijā

 
 

03.JPG (11255 bytes)
Nīderlandes Karalistes ārlietu ministrs Maksims Ferhāgens
Foto: A.F.I.

Pirmdien, 12.oktobrī, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Nīderlandes Karalistes ārlietu ministru Maksimu Ferhāgenu, kurš darba vizītē bija ieradies Latvijā.

Tikšanās laikā ministri pārrunāja Latvijas un Nīderlandes divpusējās attiecības, uzsverot iespējas paplašināt ekonomisko sadarbību. Sarunas ietvaros M.Ferhāgens atzīmēja Nīderlandes augsta līmeņa eksperta dalību Latvijas Ministru prezidenta izveidotajā otrajā augsta līmeņa darba grupā, kas veltīta nodarbinātības jautājumam. Darba grupas nākamā sanāksme notiks 15.oktobrī Rīgā.

Sarunā tika skarts jautājums par ekonomikas un finanšu situāciju abās valstīs, kā arī aktuālie jautājumi, kas apspriesti G-20 valstu vadītāju sanāksmē Pitsburgā, ASV. Nīderlandes ārlietu ministrs informēja par notikušā samita, kurā piedalījās arī Nīderlande, gaitu. M.Ferhāgens atzīmēja, ka krīze skar visu pasauli, ne tikai Latviju un Nīderlandi, tāpēc tā prasa globālu sadarbību, tostarp G-20 ietvaros. M.Riekstiņš un M.Ferhāgens apmainījās viedokļiem par konsultāciju mehānismu, lai veiksmīgāk nodrošinātu visu ES valstu interešu pārstāvību šajā forumā.

Saistībā ar ārpolitikas aktualitātēm darba kārtībā bija ES institucionālie jautājumi, Lisabonas līguma ieviešana, ES ārējo attiecību dienesta izveide un augstie amati.

Abi ārlietu ministri arī apmainījās viedokļiem par drošības politikas jautājumiem – NATO Stratēģiskās koncepcijas izstrādi, NATO paplašināšanos un alianses partneriem. M.Riekstiņš arī informēja M.Ferhāgenu par NATO ģenerālsekretāra A.F.Rasmusena vizīti Rīgā.

Pēc tikšanās ārlietu ministrs M.Riekstiņš un Nīderlandes ārlietu ministrs M.Ferhāgens devās uz Viļņu, lai piedalītos Baltijas un Beniluksa valstu ārlietu ministru sanāksmē (skat. augstāk).

M.Ferhāgens Nīderlandes ārlietu ministra amatā ir kopš 2007.gada februāra.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!