• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Apmeklējot Suntažus, Līvānus un Jēkabpili. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2009., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199032

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.10.2009., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Apmeklējot Suntažus, Līvānus un Jēkabpili

 

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 9.oktobrī apmeklēja Suntažus, Līvānus un Jēkabpili, lai tiktos ar iedzīvotājiem, uzņēmējiem un pašvaldību vadītājiem.

Ekonomikas ministrs apmeklēja “Latvijas Avīzes” un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā rīkoto publisko diskusiju “Eiropas Savienības kopējais tirgus – vairāk zaudējam vai iegūstam” Suntažos. Ministrs vairāk nekā stundu atbildēja uz dažādiem iedzīvotāju jautājumiem – par ekonomisko situāciju valstī, par valdības pieņemtajiem lēmumiem, par 2010.gada budžeta sagatavošanas procesu, kā arī citām aktualitātēm.

Līvānos A.Kampars apmeklēja optisko šķiedru ražošanas uzņēmumu – SIA “Z-Light”. Kompānijas valdes loceklis Daumants Pfafrods īsumā iepazīstināja ar uzņēmumu. “Z-Light” ir specializējusies šaurā nozarē un galvenokārt ražo optiskās šķiedras produktus medicīniskām vajadzībām. Faktiski visu produkciju kompānija eksportē uz Rietumeiropas valstīm un ASV. Kompānijas 2008.gada apgrozījums ir trīs miljoni latu, bet peļņa – miljons latu.

Ministrs arī klātienē iepazinās ar optisko šķiedru ražošanas procesu. “Šīs kompānijas (Z-Light) sasniegumi ir patiešām iespaidīgi. Turklāt ir vietā atcerēties, ka tā strādā Latgalē, Līvānos, nevis Rīgā. Tas tikai pierāda, ka Latvijā var veiksmīgi strādāt eksportējoši uzņēmumi un valdībai ir jādara viss, lai veicinātu šādu uzņēmumu veidošanos un veiksmīgu darbošanos visā Latvijā,” uzsvēra ministrs.

Pēc tam ministrs apmeklēja Līvānu inženiertehnoloģiju un inovāciju centru, kur tikās ar Līvānu novada domes vadību un deputātiem, uzņēmējiem un iedzīvotājiem.

Jēkapbilī ministrs tikās ar domes vadītāju Leonīdu Salcēviču, uzņēmējiem, pašvaldības pārstāvjiem, žurnālistiem un citiem interesentiem. Tikšanās laikā ministrs atbildēja uz cilvēkus interesējošiem jautājumiem par ekonomisko situāciju valstī un iespējamiem risinājumiem ekonomikas atveseļošanai, nodokļu politiku, 2010.gada budžeta sagatavošanas gaitu un citiem jautājumiem.

“Kopumā esmu apmierināts par iespēju tikties un diskutēt ar iedzīvotājiem, jo uzskatu, ka politiķiem ir jāiet un jāstāsta, jāskaidro pieņemtie un plānotie lēmumi. Arī turpmāk centīšos pēc iespējas apmeklēt reģionus, lai tiktos, diskutētu un ieklausītos iedzīvotāju, uzņēmēju un vietējo pašvaldību deputātu viedokļos,” pauž A.Kampars.

Sandris Sabajevs, ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!