• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par Latvijas un Brazīlijas politiskajām konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2009., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199031

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par garantēto minimālā ienākuma līmeni no 1.oktobra

Vēl šajā numurā

13.10.2009., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par Latvijas un Brazīlijas politiskajām konsultācijām

 

9.oktobrī Rīgā norisinājās Latvijas un Brazīlijas otrās politiskās konsultācijas, kuru laikā Brazīlijas puses delegācija tikās arī ar ārlietu ministru Māri Riekstiņu.

Ņemot vērā, ka Latvijas prioritāte III ES–Brazīlijas samitā 2009.gada 6.oktobrī Stokholmā bija īstermiņa vīzu atcelšanas līguma noslēgšana starp Eiropas Kopienu un Brazīliju, Latvijas puse novērtēja samita laikā panākto progresu, vienlaikus atzīmējot, ka pusēm jāturpina darbs, lai līgums stātos spēkā un Latvijas, Igaunijas, Maltas un Kipras pilsoņi tūrisma un biznesa nolūkos varētu ieceļot Brazīlijā bez vīzas.

Konsultāciju laikā tika pārrunātas iespējas diversificēt ekonomisko sadarbību un attīstīt tiešus biznesa kontaktus starp Latviju un Brazīliju, īpaši vēršot uzmanību uz tranzīta un loģistikas pakalpojumiem, kā arī sadarbību IKT sektorā.

Brazīlijā dzīvo lielākā latviešu kopiena Latīņamerikā, tādēļ plānots, ka 2010.gadā, kad aprit nozīmīga jubileja, kopš pirmie izceļotāji no Latvijas apmetās uz dzīvi Brazīlijā, to varētu atzīmēt ar abpusējiem kultūras pasākumiem.

Papildus konsultāciju laikā Brazīlijas un Latvijas delegācijas pārrunāja sadarbību starptautiskajās organizācijās, sadarbību starp ES un Brazīliju, kā arī apmainījās ar viedokļiem par starptautiski aktuāliem jautājumiem.

Latvijas puse apsveica brazīļu delegāciju ar iespēju organizēt vasaras olimpiskās spēlēs Riodežaneiro 2016.gadā un Pasaules kausu futbolā 2014.gadā.

No Ārlietu ministrijas puses politiskās konsultācijas Rīgā vadīja Ekonomisko un divpusējo attiecību direkcijas vadītāja, vēstniece Maija Manika, bet Brazīlijas – Brazīlijas Ārlietu ministrijas Eiropas departamenta direktore, vēstniece Edileūza Fontenele Reisa.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!