• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO ģenerālsekretāra oficiālo vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2009., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199029

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nīderlandes ārlietu ministra darba vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

13.10.2009., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO ģenerālsekretāra oficiālo vizīti Latvijā

 

9.oktobrī aizsardzības ministrs Imants Lieģis tikās ar NATO ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu.

Aizsardzības ministrs informēja par Latvijas nākamā gada aizsardzības budžeta prioritātēm un bruņoto spēku strukturālajām reformām, kuru mērķis ir efektīva aizsardzībai piešķirto līdzekļu izmantošana.

Tikšanās laikā tika pārrunāta Latvijas dalība NATO vadītajā starptautiskajā operācijā Afganistānā. I.Lieģis atkārtoti apliecināja, ka Latvija, neraugoties uz dramatisko aizsardzībai piešķirtā budžeta samazinājumu, turpinās ar savu kontingentu piedalīties šajā operācijā. “Kolektīvās drošības principi ir Latvijas nacionālās drošības pamatā. Tāpēc Latvijas iesaistīšanās NATO vadītajā operācijā ir mūsu valsts aizsardzības politikas prioritāte,” teica I.Lieģis.

Abas puses pārrunāja jaunās NATO stratēģiskās koncepcijas izstrādi. Aizsardzības ministrs uzsvēra, ka ir svarīgi stratēģiskās koncepcijas ietvaros vēlreiz apliecināt uzticību Vašingtonas līguma 5.panta principiem, kā arī precizēt sabiedroto attieksmi pret jaunajiem apdraudējumiem, piemēram, kiberdrošību.

I.Lieģis norādīja, ka Latvijas aizsardzības sistēmas ekspertus nevar neuztraukt Krievijas rīkotās mācības NATO dalībvalstu pierobežā, kā arī Krievijas varas pārstāvju pieņemtie grozījumi likumā “Par aizsardzību”, kas Krievijai dod tiesības operatīvi ievest savu karaspēku svešas valsts teritorijā.

Sarunā tika apspriesta arī pretraķešu aizsardzības sistēmas elementu izvietošana Eiropā un Baltijas valstu gaisa telpas aizsardzības jautājumi.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!