• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par finanšu pakalpojumu tālpārdošanu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2009., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199025

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par lidlauka pakalpojumu direktīvas pārņemšanu Latvijā

Vēl šajā numurā

13.10.2009., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par finanšu pakalpojumu tālpārdošanu Latvijā

 

8.oktobrī Eiropas Komisija nosūtīja oficiālu paziņojumu Beļģijai, Itālijai, Latvijai, Spānijai, Zviedrijai un Nīderlandei par to, ka tās savos tiesību aktos nepareizi transponējušas Direktīvu 2002/65/EK par patēriņa finanšu pakalpojumu tālpārdošanu.

Direktīva 2002/65/EK par patēriņa finanšu pakalpojumu tālpārdošanu patērētājiem nosaka tiesības saņemt konkrētu informāciju pirms līguma noslēgšanas, kā arī tiesības atkāpties no līguma ar pakalpojumu sniedzēju 14 kalendāro dienu laikā.

Komisija uzskata, ka dalībvalstis savos tiesību aktos nav pienācīgi transponējušas direktīvu, lai pietiekami aizsargātu patērētāju tiesības. Piemēram, šķiet, ka Itālijas patērētājiem, kas atkāpjas no līguma, jāatdod jebkuras saņemtās summas vai īpašums īsākā termiņā, nekā noteikts direktīvā. Savukārt Spānijā šķiet, ka pretēji direktīvas noteikumiem patērētāji nevar atkāpties no līguma par savu pensiju shēmu.

Dalībvalstīm divu mēnešu laikā jāsniedz atbilde uz oficiālo paziņojumu. Ja Komisija nesaņems atbildi vai ja valsts iestāžu sniegtie paskaidrojumi nebūs pietiekami, Komisija var sagatavot pamatotu atzinumu un, iespējams, iesniegt jautājumu izskatīšanai Eiropas Kopienu tiesā.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!