• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu dienesta iespējām veicināt eksportu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2009., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198771

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

07.10.2009., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu dienesta iespējām veicināt eksportu

 

DISKUSIJA1.JPG (23577 bytes)
Vakar, 6.oktobrī, Ārlietu ministrijas Meierovica zālē tika atklāts apaļā galda diskusiju cikls “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem”. Cikls ilgs līdz 18.decembrim un sastāvēs no diskusijām, kur katra diskusija būs veltīta atsevišķam reģionam, iekļaujot tās valstis, kurās ir Latvijas vēstniecības. Attēlā (no labās): ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents Vitālijs Gavrilovs, Ārlietu ministrijas Ekonomikas un divpusējo attiecību direkcijas vadītāja vēstniece Maija Manika un LDDK viceprezidents Vasilijs Meļņiks
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

DISKUSIJA2.JPG (20030 bytes)
Vakar, 6.oktobrī, Ārlietu ministrijas apaļā galda diskusiju cikla “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem” atklāšanā Meierovica zālē: Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētāja Žanete Jaunzeme-Grende un Latvijas vēstnieks Krievijas Federācijā Edgars Skuja
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

 

6.oktobrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, piedaloties Ārlietu ministrijas un Latvijas Darba devēju konfederācijas apaļā galda diskusiju cikla “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem” atklāšanā, ieskicēja plānoto pasākumu ciklu, kā arī informēja par ārlietu dienesta iespējām atbalstīt uzņēmējus eksporta veicināšanā.

Informējot par ārlietu dienesta iespējām atbalstīt uzņēmējus eksporta veicināšanā, M.Riekstiņš uzsvēra vēstnieku politiskā lobija iespējas, kas ir spēcīgs un unikāls politiskā atbalsta resurss, atverot durvis uz ietekmīgu kompāniju, banku prezidentu un ministru kabinetiem, strādājot pie eksporta šķēršļu pārvarēšanas gan valsts, gan starptautisko institūciju līmenī.

Runājot par Latvijas ārējo ekonomisko sakaru veidošanu, M.Riekstiņš norādīja, ka Ārlietu ministrijai svarīgs ir uzņēmēju viedoklis par ārējo ekonomisko pārstāvniecību konsolidāciju. “Šajā sakarā aicinu uzņēmējus paust viedokli par nepieciešamību apvienot visas valsts ārējās ekonomiskās institūcijas Ārlietu ministrijas pakļautībā,” atzīmēja M.Riekstiņš. Ministrs uzsvēra, ka Ārlietu ministrijas rīcībā ir nepieciešamā infrastruktūra ārvalstīs, lai šo funkciju nodrošinātu.

Informatīvajā pasākumā ieskatu jau esošajā sadarbības pieredzē starp vēstniecībām un uzņēmējiem sniedza Latvijas Republikas vēstnieks Krievijas Federācijā Edgars Skuja un ar videokonferences starpniecību piedalījās Latvijas Republikas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars. Vēstnieks P.Vaivars atzīmēja Latvijas uzņēmēju interesi par Japānas tirgu un minēja sekmīgus paraugus farmācijas un vieglās rūpniecības nozarēs. Savukārt vēstnieks Krievijas Federācijā E.Skuja uzsvēra Latvijas produkcijas atpazīstamību Krievijas tirgū.

Cikls, kurš sastāvēs no desmit apaļā galda diskusijām, turpināsies līdz 18.decembrim. Katra diskusija būs veltīta atsevišķam reģionam, iekļaujot tās valstis, kurās ir Latvijas vēstniecības. Latvijas vēstnieki šajās diskusijās piedalīsies gan klātienē, gan videokonferences režīmā no ārvalstīm.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!