• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Pasaules Bankas un SVF pilnvarnieku sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2009., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198770

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par atvieglojumiem kažokzvēru audzētavu darbībai

Vēl šajā numurā

07.10.2009., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Pasaules Bankas un SVF pilnvarnieku sanāksmi


 

No 5. līdz 8.oktobrim Latvijas delegācija Stambulā (Turcija) piedalās Pasaules Bankas (PB) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pilnvarnieku gada sanāksmē. Sanāksmē tradicionāli piedalās SVF un PB dalībvalstu pilnvarnieki, viņu vietnieki un eksperti. Paralēli oficiālajām pilnvarnieku sanāksmēm notiek arī semināri un diskusijas par aktuālajiem pasaules ekonomikas jautājumiem, kā arī vairākas dalībnieku divpusējās un daudzpusējās tikšanās.

Pasaules Bankas (PB) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pavasara sanāksmes ietvaros Latvijas delegācijai ir ieplānotas vairākas svarīgas divpusējās tikšanās, kuru laikā finanšu ministrs Einars Repše plāno informēt starptautiskos partnerus par Latvijas makroekonomisko situāciju un 2010.gada valsts budžeta sagatavošanas procesu. Tāpat tiks apspriests nākamais PB aizdevuma līgums sociālo reformu veikšanai.

Sanāksmē tiks apspriesti jautājumi par Pasaules Bankas grupas institūciju finanšu kapacitātes analīzi esošajos krīzes apstākļos un iespējamo nepieciešamību pēc papildu resursu piesaistes globālajai ekonomikai. Tāpat tiks debatēts par PB balsstiesību pārskatīšanu par labu attīstības valstīm.

Savukārt jautājumi, kas tiks skatīti Starptautiskā Valūtas fonda pilnvarnieku gada sanāksmē, galvenokārt saistīti ar SVF pārvaldības reformu globālajā ekonomikā un finanšu tirgos, SVF un tā mandāta nākotnes lomu. Tāpat sanāksmes laikā tiks apstiprināti SVF finanšu pārskati, kā arī nākamā gada administratīvais un kapitāla budžets.

Latvijas Republikas pilnvarnieks Starptautiskajā Valūtas fondā ir Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, savukārt Latvijas Republikas pilnvarnieks Pasaules Bankā ir finanšu ministrs Einars Repše.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!