• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2009. gada 17. septembra likums "Grozījumi Valsts kontroles likumā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2009., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198716-grozijumi-valsts-kontroles-likuma

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Garantiju līgumu starp Beļģijas Karalisti, Bulgārijas Republiku, Čehijas Republiku, Dānijas Karalisti, Vācijas Federatīvo Republiku, Igaunijas Republiku, Grieķijas Republiku, Spānijas Karalisti, Francijas Republiku, Īriju, Itālijas Republiku, Kipras Republiku, Latvijas Republiku, Lietuvas...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

06.10.2009., Nr. 158

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 17.09.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Valsts kontroles likumā

Izdarīt Valsts kontroles likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 2002, 12.nr.; 2005, 2., 14.nr.; 2009, 2.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt visā likumā vārdu “finansu” ar vārdu “finanšu”.

2. 2.panta pirmajā daļā:

izteikt ievaddaļu un 1.punktu šādā redakcijā:

“(1) Valsts kontrole, veicot finanšu, likumības un lietderības revīzijas, kontrolē:

1) valsts, pašvaldību un citu atvasināto publisko personu budžetu līdzekļu ieņēmumus un izdevumus, valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību, publiski privāto, privāto kapitālsabiedrību finanšu līdzekļus likuma “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām” izpratnē, kā arī to kapitālsabiedrību finanšu līdzekļus, kuru kapitāla daļas vai akcijas pieder valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrībām, publiski privātām vai privātām kapitālsabiedrībām likuma “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām” izpratnē;”;

izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

“3) rīcību ar valsts, pašvaldību un citu atvasināto publisko personu, valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību, publiski privāto, privāto kapitālsabiedrību mantu vai tās daļu likuma “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām” izpratnē, kā arī to kapitālsabiedrību mantu vai tās daļu, kuru kapitāla daļas vai akcijas pieder valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrībām, publiski privātām vai privātām kapitālsabiedrībām likuma “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām” izpratnē.”

3.  Izteikt 3.panta 1. un 2.punktu šādā redakcijā:

“1) katru gadu sniedz Saeimai atzinumu par saimnieciskā gada pārskatu līdz pārskata gadam sekojošā saimnieciskā gada 15.septembrim;

2) katru gadu sniedz atzinumus par ministriju un citu centrālo valsts iestāžu gada pārskatu sagatavošanas pareizību. Ja pārskats nav iesniegts Valsts kontrolei tās norādītajā termiņā, Valsts kontrole sniedz atzinumu ne vēlāk kā 60 dienu laikā no attiecīgā pārskata saņemšanas dienas;”;

papildināt pantu ar 4.1 punktu šādā redakcijā:

“41) ierosina Ministru kabinetam izveidot komisiju Valsts kontroles revīziju rezultātu izvērtēšanai un nepieciešamo pasākumu veikšanai. Par pieņemtajiem lēmumiem un veiktajiem pasākumiem Ministru kabinets paziņo Valsts kontrolei;”.

4. Izteikt 6. un 7.pantu šādā redakcijā:

6.pants. Valsts kontroles sastāvā ir valsts kontrolieris, Valsts kontroles padome, Valsts kontroles revīzijas departamenti (turpmāk — revīzijas departaments) un atbalsta struktūrvienības, kas nodrošina Valsts kontroles organizatorisko, finansiālo un saimniecisko darbību.

7.pants. Valsts kontrole, izmantojot plašsaziņas līdzekļus, informē sabiedrību par savu darbību.”

5. Izslēgt 8.panta pirmās daļas 10.punktā vārdus “revīzijas departamentu sektoru vadītājus”.

6. Izslēgt 11.panta 12.punktu.

7. Izslēgt 16.panta pirmo daļu.

8. Izteikt 17.panta 4.punktu šādā redakcijā:

“4) pārbauda revīziju ziņojumu projektus, revīziju ziņojumus un atzinumus, paraksta tos un nosūta revidējamai vienībai;”.

9. Izslēgt 18.panta trešo daļu.

10. Izteikt 19.panta 5.punktu šādā redakcijā:

“5) pārbauda revīziju ziņojumu projektus, revīziju ziņojumus un atzinumus un paraksta tos;”.

11.  20.pantā:

izslēgt otro daļu;

izslēgt trešajā daļā vārdu “balsojot”;

papildināt trešo daļu ar teikumu šādā redakcijā:

“Valsts kontroles padomes lēmums stājas spēkā tā pieņemšanas dienā.”

12. Izteikt VII nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

VII nodaļa
Valsts kontroles amatpersonas un darbinieki
”.

13. Izslēgt 25.pantu.

14. Izteikt 27.1 panta trešo daļu šādā redakcijā:

“(3) Revīzijas departamentu sektoru vadītājus pieņem darbā valsts kontrolieris, ievērojot atestācijas komisijas atzinumu.”

15. Izslēgt VIII nodaļas nosaukumu.

16. Izslēgt 32.pantu.

17. Izteikt 38.pantu šādā redakcijā:

38.pants. Valsts kontrole veic Valsts kontroles amatpersonu un darbinieku dzīvības apdrošināšanu pret negadījumiem, pildot amata pienākumus. Valsts kontrole var veikt Valsts kontroles amatpersonu un darbinieku veselības apdrošināšanu.”

18. Aizstāt 40.panta pirmajā daļā vārdu “sedz” ar vārdiem “var segt”.

19. 46.panta pirmajā daļā:

izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

“2) valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrības, publiski privātās kapitālsabiedrības un privātās kapitālsabiedrības likuma “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām” izpratnē;”;

papildināt daļu ar 2.punktu šādā redakcijā:

“21) kapitālsabiedrības, kuru kapitāla daļas vai akcijas pieder valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrībām, publiski privātām vai privātām kapitālsabiedrībām likuma “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām” izpratnē;”.

20. Aizstāt 54.pantā vārdus “gada pārskata sastādīšanas pareizību” ar vārdiem “gada pārskata sagatavošanas pareizību”.

21. Izteikt 55.panta trešo daļu šādā redakcijā:

“(3) Valsts kontroles padomes lēmums par personas vai revidējamās vienības motivēto sūdzību stājas spēkā tā pieņemšanas dienā.”

22. Izteikt 57.pantu šādā redakcijā:

57.pants. Valsts kontroles revīzijas ziņojumu Valsts kontrole nosūta revidējamai vienībai, attiecīgās nozares ministram un finanšu ministram, bet gadījumos, kad veikta revīzija par gada pārskata un saimnieciskā gada pārskata sagatavošanas pareizību, nosūta arī atzinumu.”

23. Papildināt 58.panta pirmo daļu pēc vārdiem “revīzijas atzinumu” ar vārdiem “un revīzijas ziņojumu”.

24. Izslēgt 64.panta trešo daļu.

25. Izteikt 65.pantu šādā redakcijā:

65.pants. Ja Valsts kontroles padome šā likuma 64.pantā noteiktajā kārtībā iesniegto sūdzību ir noraidījusi, kā arī gadījumos, kad Valsts kontroles padome lēmumu pieņēmusi saskaņā ar šā likuma 20.panta trešo daļu un ar lēmumu tiek aizskartas privātpersonas tiesības vai tiesiskās intereses, attiecīgajai privātpersonai ir tiesības pārsūdzēt Valsts kontroles padomes lēmumu Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā. Pieteikuma iesniegšana tiesā neaptur Valsts kontroles padomes lēmuma darbību.”

26. Papildināt likumu ar 67.1 pantu šādā redakcijā:

67.1 pants. (1) Ministrijas un citas centrālās valsts iestādes šā likuma 67.pantā noteiktajā kārtībā iesniedz Valsts kontrolei gada pārskatu un apliecinājumu par gada pārskatā sniegtās informācijas patiesumu.

(2) Revidējamā vienība šā likuma 67.pantā noteiktajā kārtībā sniedz Valsts kontrolei apliecinājumu par likumības un lietderības revīzijās sniegtās informācijas patiesumu.”

27. Izteikt 68.pantu šādā redakcijā:

68.pants. Revidējamās vienības pienākums ir parakstīt Valsts kontroles revīzijas ziņojuma projektu un nosūtīt to atpakaļ Valsts kontrolei tās noteiktajā termiņā.”

Likums Saeimā pieņemts 2009.gada 17.septembrī.

Valsts prezidents V.Zatlers

Rīgā 2009.gada 6.oktobrī

 

Redakcijas piebilde: likums stājas spēkā ar 2009.gada 20.oktobri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!