• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot Latvijas pedagogus Skolotāju dienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2009., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198711

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par tikšanos ar Ventspils slimnīcas vadību

Vēl šajā numurā

06.10.2009., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot Latvijas pedagogus Skolotāju dienā


 

Valsts prezidents Valdis Zatlers: 

Valsts prezidents Valdis Zatlers sirsnīgi sveica visus Latvijas pedagogus Skolotāju dienā, novēlot savu audzēkņu mīlestību, kolēģu cieņu un stipru veselību.

 “Skolotājiem ir īpaša loma mūsu dzīvē. Jūs esat iedrošinājuši mūs pirmajiem panākumiem un palīdzējuši pārvarēt pirmās grūtības, snieguši pirmās zināšanas, ielikuši pamatu mācīšanās un uzdrošināšanās prasmei visas dzīves garumā. Esmu pārliecināts, ka Skolotāju dienā vislielākā dāvana ir bijušo un tagadējo audzēkņu atzinība un sirsnīgs “paldies”,” uzsvēra Valsts prezidents.

V.Zatlers pauda gandarījumu, ka, neraugoties uz pašreizējiem izaicinājumiem izglītībā, skolotāji godprātīgi veic savu darbu, ar degsmi dalās savās zināšanās un ar gandarījumu raugās uz savu skolēnu sasniegtajiem rezultātiem.

Valsts prezidents aicināja skolotājus arī turpmāk, sadarbojoties ar pašvaldības pārstāvjiem un vecākiem, meklēt aizvien jaunus risinājumus izglītības procesā, lai veicinātu bērnu ieinteresētību, atsaucību un zināšanu alkas, kā arī dalīties savā pozitīvajā pieredzē ar citiem kolēģiem.

 “Lai šajās dienās saņemtā mīlestība un ziedi dod enerģiju un spēku visa mācību gada garumā,” novēlēja Valsts prezidents.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe:

 Skolotāju diena tiek atzīmēta vienlaikus ar Ražas svētkiem. Tādēļ novēlu: lai labi padarīta darba, ievāktas ražas un pateicības gaisotne apņem mūs arī Skolotāju dienā!

Paldies par jūsu izturību, sadarbību, savstarpēju atbalstu, gudrību, izdomu, ātru reaģēšanu uz pārmaiņām, jaunu pieeju meklēšanu un apgūšanu, ko no mums visiem prasa šis darba cēliens. Tas iezīmējās ar sarežģītos apstākļos uzsāktā modeļa “nauda seko skolēnam” īstenošanu, gan izmainot Latvijas skolu tīkla karti, gan plānojot skolas gaitu sākumu no sešu gadu vecuma, gan mācoties dzīvot samazinātu finanšu līdzekļu apstākļos, gan veicot citus nozīmīgus darbus. Šīs minētās īpašības mums būs ļoti nepieciešamas arī visu 2009./2010.mācību gadu. No sirds ticu, ka jūs, godājamie pedagogi, spēsit saglabāt izglītības sistēmas stabilitāti, kā to esat varējuši līdz šim, veiksit rezultatīvu darbu arī jaunajos apstākļos, un šajā atbildīgajā laikā esmu kopā ar jums. No savas puses darīšu visu, lai pilnveidotu finansēšanas principu “nauda seko skolēnam” un lai skolotāja atalgojums kļūtu konkurētspējīgs.

Piekritīsiet, ka ir tikai viens veids, kā kaut ko jaunu iemācīties, un tas ir darot, bet šo gudrību jūs jau lieliski zināt, jo to ikdienā mācāt saviem audzēkņiem. Jaunu izaicinājumu un jaunu iespēju laikā ļoti daudz varam mācīties cits no cita, moderno tehnoloģiju laikmetā to darot arī neklātienē. Tādēļ aicinu apmeklēt skolu interesantās un iedvesmojošās mājaslapas un līdzās informācijai nodrošināt sev optimisma devu, lasot gan par ikdienas darbiem, gan arī par svētku svinēšanu, izpildot kādu amizantu testu vai uzjautrinoties par anekdoti.

Atbalstoša, labestīga gaisotne skolā un klasē dod labvēlīgāko fonu zināšanu un prasmju apguvei. Šā rudens bagātīgās ābolu ražas laikā to var apliecināt arī ar veselīgu ābolu uz sola stūra vai kopā sanākšanu klasē, rezultātā savstarpēji nostiprinot spējas, kas dara mūs patiesi cilvēcīgus. “Es tev palīdzēšu, es tevi atbalstīšu!” to šodien svarīgi dzirdēt un sajust gan bērnam, gan pieaugušajam.

No sirds vēlu, lai ikvienam no mums būtu gan tālākais un tuvākais mērķis, gan prasmes šķēršļu pārvarēšanai, kļūdu un neveiksmju pozitīvai uztveršanai un pārvēršanai mācībās, panākumu gūšanai darbībā un katra sasnieguma atzīmēšanai, lai kopumā iegūtu degsmi un spēku mērķa sasniegšanai. Novēlu ikvienam skolotājam pašam īstenot šo pozitīvo programmu un nodot to tālāk saviem audzēkņiem. Tā kopīgiem spēkiem panāksim, lai ikviena skola kļūtu piemērota katra bērna spējām un vajadzībām, kas ir pamats gandarījumam skolotāja darbā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!