• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pastiprinātām sankcijām pret negodīgām izklaides vietām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2009., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198697

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrija: Par cukura virsnormas krājumiem un soda naudu

Vēl šajā numurā

06.10.2009., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pastiprinātām sankcijām pret negodīgām izklaides vietām

 

3.oktobrī stājas spēkā Ekonomikas ministrijas izstrādātie grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 30.augusta noteikumos Nr.662 “Akcīzes preču aprites kārtība”, kuru galvenais mērķis ir novērst ārvalstu tūristu, kā arī Latvijas iedzīvotāju apkrāpšanas gadījumus izklaides vietās.

 “No rītdienas negodīgiem Vecrīgas krogu īpašniekiem sāksies grūta dzīve, jo no 3.oktobra tiek pastiprinātas sankcijas pret šādiem darboņiem. Jaunā kārtība pēc būtības nozīmē vienu – gadījumā, ja kādā krogā Vecrīgā sistemātiski tiks apkrāpti tūristi un to piefiksēs policija, tad minētais krogs zaudēs alkohola tirdzniecības licenci un turpmāk tajā pašā vietā jaunu krogu atvērt nevarēs. Es ceru, ka ar šo stingro vēršanos pret negodīgiem darboņiem mēs būsim atrisinājuši līdz šim smagāko tūristu krāpšanas problēmu, par kuru sašutušas bija vairākas ārvalstu vēstniecības, un Vecrīgas izklaides vietu reputācija uzlabosies,” pauž ekonomikas ministrs Artis Kampars.

Valdības pieņemtie grozījumi precizē gadījumus, kad Valsts ieņēmumu dienesta Licencēšanas komisijai ir tiesības neizsniegt vai nepārreģistrēt un anulēt alkoholisko dzērienu tirdzniecības speciālo atļauju (licenci) vai tajā norādīto darbības vietas ierakstu.

Lai ierobežotu negodīgu uzņēmēju iespējas nodarboties ar uzņēmējdarbību konkrētā adresē, taču tajā pašā laikā neierobežotu ēkas īpašnieka tiesības nodot, izīrēt vai izmantot telpas uzņēmējdarbības veikšanai, Licencēšanas komisijai tiek piešķirtas tiesības anulēt speciālajā atļaujā (licencē) norādīto darbības vietas ierakstu. Tas nozīmē, ka šajā vietā, konstatējot būtiskus un sistemātiskus pārkāpumus, vairs nevarēs turpināt darboties bārs vai cita izklaides vieta, kurā pārdod alkoholu.

Tāpat tiek noteikts, ka turpmāk arī būtiski patērētāju tiesību pārkāpumi, kas izdarīti komercdarbībā ar akcīzes precēm, varēs kļūt par iemeslu speciālās atļaujas (licences) vai tajā norādītā darbības vietas ieraksta anulēšanai.

Ņemot vērā, ka šobrīd izklaides vietās sastopama krāpšana ar kredītkartēm, piemēram, vairākkārtēja kredītkaršu izmantošana bez klienta piekrišanas, noteikumu grozījumi ļaus par pamatu speciālās atļaujas (licences) vai tajā norādīto darbības vietu ieraksta anulēšanai uzskatīt gadījumus, kad atkārtoti konstatēti pārkāpumi kases aparātu, kases sistēmu un specializēto ierīču vai iekārtu lietošanā.

Minētos grozījumus Ministru kabineta 2005.gada 30.augusta noteikumos Nr.662 “Akcīzes preču aprites kārtība” ir atbalstījusi Ekonomikas ministrijas Latvijas Tūrisma konsultatīvās padomes Ekspertu komisija, kura izveidota ar mērķi risināt ar tūristu drošību saistītos jautājumus, kā arī nodrošināt efektīvu informācijas apmaiņu starp atbildīgajām institūcijām. Komisijā darbojas pārstāvji no Ārlietu ministrijas, Finanšu ministrijas, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas, Patērētāju tiesību aizsardzības centra, Rīgas domes, Rīgas Pašvaldības policijas, Valsts policijas, kā arī Valsts ieņēmumu dienesta Akcīzes preču pārvaldes.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!