• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par veselības nozares jauno samazināto pārvaldi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2009., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198601

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par Bauskas slimnīcas turpmākas attīstības iespējām

Vēl šajā numurā

02.10.2009., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par veselības nozares jauno samazināto pārvaldi

 

Ar 1.oktobri darbu sāka veselības nozares jaunā samazinātā pārvalde – Veselības ministrija un trīs tiešās pakļautības iestādes: Veselības inspekcija, Veselības ekonomikas centrs un Veselības norēķinu centrs. No 1319 veselības nozares pārvaldes institūcijās strādājošajiem ar 1.oktobri nozarē strādās 593 darbinieki. Veselības ministrijā darbinieku skaits samazināts par 43% no 155 uz 92.

Veselības ministre Baiba Rozentāle uzsver: “Veselības aprūpes nozares pārvaldē tiek veikts ļoti straujš administratīvo tēriņu samazinājums. Pēc 1.oktobra nozares administrācijā strādās 593 darbinieki – tik maz nekad nav bijis, bet, ja tik dramatiski samazinājumi skar visu veselības nozari, pārvalde ir jāsamazina visnopietnāk. Primārais šajā krīzes situācijā ir ārstniecības nodrošināšana iedzīvotājiem.”

Jau ziņots, ka līdzekļi, kas ietaupīti ministrijas un padotības iestāžu reorganizācijas rezultātā 2009.gadā (400 tūkstoši latu), jau šajā gadā tiks novirzīti endoprotezēšanas operāciju veikšanai pacientiem.

Veselības nozares pārvaldes reformu rezultātā uzraudzības un kontroles funkcijas veiks viena iestāde – Veselības inspekcija. Līdz ar to Veselības inspekcija veiks ārstniecības iestāžu atbilstības uzraudzību, ārstniecības iestāžu un personu reģistru uzturēšanu, kā arī vides faktoru uzraudzību. Tāpat Veselības inspekcija pārņems reorganizējamās Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras funkciju – valsts budžeta līdzekļu izlietojuma uzraudzību ārstniecības iestādēs.

Uz Zāļu cenu valsts aģentūras bāzes izveidotais Veselības ekonomikas centrs nodarbosies ne tikai ar kompensējamo zāļu saraksta veidošanu un zāļu cenu analīzi, bet pārņems no Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras visu veselības aprūpes pakalpojumu cenu (tarifu) aprēķinus, veselības aprūpes statistikas apkopošanu no Veselības statistikas un medicīnas tehnoloģiju valsts aģentūras, kā arī sabiedrības veselības monitoringu, klīnisko vadlīniju izstrādes metodisko vadību un sadarbību ar ārvalstu un starptautiskajām institūcijām no Sabiedrības veselības aģentūras.

Uz Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras bāzes izveidos Veselības norēķinu centru, kura kompetencē būs tikai līgumu slēgšana un norēķinu veikšana ar ārstniecības iestādēm un aptiekām par iedzīvotājiem sniegto veselības aprūpi un kompensējamām zālēm.

Veselības nozares pārvaldes iestāžu reorganizācijas rezultātā likvidēta Sabiedrības veselības aģentūra, Medicīnas profesionālās izglītības centrs un Veselības statistikas un medicīnas tehnoloģiju valsts aģentūra.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!