• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par pakāpenisku situācijas uzlabošanos ES piena tirgū. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2009., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198598

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 29.septembrī

Vēl šajā numurā

02.10.2009., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par pakāpenisku situācijas uzlabošanos ES piena tirgū

 

1.oktobrī Zemkopības ministrijas (ZM) Tirgus un tiešā atbalsta departamenta direktore Rigonda Lerhe Zemkopības ministrijā tikās ar Eiropas Piensaimnieku asociācijas (EDA – European Dairy Association) ģenerālsekretāru Jāpu Kleibeukeru, kurš Latviju apmeklēja Baltijas valstu vizītes ietvaros.

Eiropas Piensaimnieku asociācijas ģenerālsekretārs ar ZM speciālistiem dalījās viedoklī par situācijas attīstību Eiropas Savienības (ES) piena tirgū, norādot, ka tirgus dati liecina par zināmu situācijas uzlabošanos kopumā. Par to liecina fakti, ka visiem galvenajiem piena produktiem – sviestam, vājpiena pulverim, pilnpiena pulverim, sieram – cenas pieaugušas minimāli. Tāpat pēdējos divos mēnešos, kaut arī nedaudz, bet tomēr palielinās piena iepirkuma vidējā cena ES.

Iztirzājot nesenos Eiropas Komisijas ierosinājumus par atbalsta pasākumiem piena sektoram, J.Kleibeukers uzsvēra, ka pašreizējie Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) rīcībā esošie instrumenti – intervence, piena kvotu sistēma un eksporta kompensācijas, ir pilnīgi pietiekami, lai spētu tikt galā ar smago situāciju tirgū. “Tāpat arī nebūtu jāapšauba Kopējās lauksaimniecības politikas “veselības pārbaudes” rezultāti,” sarunā uzsvēra EDA ģenerālsekretārs, norādot, ka Komisijai ļoti rūpīgi jāizvērtē iespējamie intervences krājumu pārdošanas varianti.

Eiropas Piensaimnieku asociācija pārstāv Eiropas piena pārstrādes nozari un risina nozares problēmas ciešā sadarbībā ar Eiropas Komisiju.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!