• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par veselības apdrošināšanu par valsts līdzekļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2009., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198588

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja oficiālo vizīti

Vēl šajā numurā

02.10.2009., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par veselības apdrošināšanu par valsts līdzekļiem

 

Ņemot vērā publiskajā telpā izskanējušo informāciju par atsevišķu valsts iestāžu vadītāju ārkārtēji neētisko rīcību, ekonomiskās krīzes un vispārējās budžeta izdevumu samazināšanas laikā iegādājoties iestāžu darbiniekiem veselības apdrošināšanas polises par valsts budžeta līdzekļiem, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis 1.oktobrī nosūtīja rezolūciju visiem ministriem, Valsts kancelejas vadītājai un KNAB vadītājam, kurā aizliegts slēgt jaunus veselības apdrošināšanas līgumus un uzdots pārtraukt sāktās iepirkuma procedūras.

Vienlaikus ar rezolūcijas starpniecību pieprasīts nekavējoties veikt nepieciešamās darbības, lai lauztu noslēgtos līgumus, vienojoties ar apdrošinātāju par līguma laušanu un ieguldīto valsts finanšu līdzekļu atgūšanu, vai arī vienoties ar valsts iestādes darbiniekiem, ka iegādātās veselības apdrošināšanas polises tiek apmaksātas no viņu personīgajiem līdzekļiem, veicot proporcionālu ikmēneša atvilkumu no mēnešalgas līdz polises derīguma termiņa beigām.

Veicot darbības, lai lauztu līgumus vai mainītu tajos ietvertos nosacījumus, Ministru prezidents lūdz ievērot līdzekļu efektīvas un racionālas izmantošanas principus, lai neradītu papildu zaudējumus valsts budžetam. Rezolūcija nosaka, ka līdz 16.oktobrim valdības vadītājam jāiesniedz detalizēta informācija par veiktajām darbībām veselības apdrošināšanas līgumu laušanā un kopējo summu, kas tiks atgriezta atpakaļ valsts budžetā.

Līdz 2.oktobrim visiem ministriem un KNAB vadītājam Valsts kancelejā jāiesniedz ministriju, kā arī padotībā un pārraudzībā esošo valsts tiešās pārvaldes iestāžu noslēgtie un joprojām spēkā esošie līgumi par veselības apdrošināšanas pakalpojumu iegādi. Vienlaikus iestādēm jāsniedz informācija, vai 2010.gada valsts budžeta projektā un ministriju budžeta pieteikumos ir iekļauts līdzekļu pieprasījums, kuru bija plānots novirzīt veselības apdrošināšanas pakalpojuma iegādei.

Ņemot vērā ekonomisko situāciju valstī un nepieciešamību ievērojami samazināt budžeta izdevumus, Valsts kanceleja šogad saviem darbiniekiem veselības apdrošināšanas polises no budžeta līdzekļiem neapmaksāja. Pēc cenu aptaujas apdrošinātāju tirgū Valsts kancelejas darbiniekiem tika piedāvāts no saviem līdzekļiem apmaksāt polises, ko izmantoja aptuveni divas trešdaļas cilvēku, katrs samaksājot 240 latus par polisi.

 

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!