• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par veselīgu dzīvesveidu un līdzsvarotu uzturu bērniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2009., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198531

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta Vēsturnieku komisija: Par Vēsturnieku komisijas rakstu 25.sējumu

Vēl šajā numurā

01.10.2009., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par veselīgu dzīvesveidu un līdzsvarotu uzturu bērniem

 

ES Lauksaimniecības un lauku attīstības komisāre Marianna Fišere-Bēla 28.septembrī sāka jaunu kampaņu, kuras mērķis ir informēt Eiropas skolas vecuma bērnus par veselīgu uzturu. Trīs ceļojošie jampadrači, kuru devīze ir “Ēd, dzer, kusties”, ciemosies septiņās Eiropas valstīs, dodot bērniem iespēju piedalīties izglītojošos pasākumos un rotaļās. Eiropas Komisija ir atklājusi arī interaktīvu tīmekļa vietni un organizēs konkursus un citus pasākumus ar vienu galveno mērķi – uzlabot bērnu ēšanas paradumus.

“Paraugoties apkārt un redzot tik daudzus bērnus ar lieko svaru, kļūst skaidrs, ka jārīkojas nekavējoties,” teica M.Fišere-Bēla. “Programmas “Skolu apgāde ar augļiem” un “Skolu apgāde ar pienu” ir divi soļi pareizajā virzienā; arī veselīga uztura popularizēšanas kampaņas ietvaros mēs centīsimies tieši skolās izplatīt vēstījumu “veselā miesā vesels gars”.”

ES veselības komisāre Andrula Vasiliu sacīja: “Veselīgas ēšanas kampaņa ir papildu pasākums mūsu cīņā pret bērnu aptaukošanos, kā to paredz Eiropas Savienības stratēģija uztura, fiziskās aktivitātes un veselības jomā. Ir ārkārtīgi svarīgi, lai visi ES politikas pasākumi atbalstītu centienus, kuru mērķis ir stiprināt un veicināt veselīgāku dzīves vidi visiem iedzīvotājiem.”

 

 Pamatinformācija

Kampaņa norisināsies paralēli ES programmām “Skolu apgāde ar augļiem” un “Skolu apgāde ar pienu” – tās ir svarīgas iniciatīvas, kuru mērķis ir panākt, lai bērni lietotu līdzsvarotāku uzturu un turētos pie veselīgākiem ēšanas paradumiem.

Veselīgas ēšanas kampaņas vēstījums “Ēd, dzer, kusties” tiks izplatīts tieši skolās. Astoņu nedēļu laikā ceļojošā jampadrača dalībnieki ieradīsies Beļģijā, Francijā, Apvienotajā Karalistē, Īrijā, Igaunijā, Lietuvā un Polijā. “Gardais bariņš” apmeklēs divas skolas dienā. Kopumā šis pasākums paredzēts 18 000 bērnu 180 skolās. Tā vēstījums ir: ēd pareizi, jo veselā miesā mīt vesels gars.

Vienlaikus ceļojošajam jampadracim ES “Gardā bariņa” tīmekļa vietnē visiem ES skolēniem astoņas nedēļas būs iespējams piedalīties interaktīvā dārgumu meklēšanas spēlē. Bērni vecumā no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem balvā varēs iegūt dažādas sporta preces.

Nesen veiktā “Eirobarometra” aptaujā trīs ceturtdaļas respondentu “pilnībā piekrita” apgalvojumam, ka “mūsdienās ir daudz vairāk bērnu ar lieko svaru nekā pirms pieciem gadiem”. Patiesi, liekais svars ES ir aptuveni 22 miljoniem bērnu, no kuriem 5 miljoniem ir vērojama aptaukošanās.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!