• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par sadarbību ar Krieviju reģionālās attīstības veicināšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2009., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198427

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par Bauskas slimnīcas turpmākās darbības statusu

Vēl šajā numurā

30.09.2009., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par sadarbību ar Krieviju reģionālās attīstības veicināšanā

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns 28.septembrī Sanktpēterburgā tikās ar Krievijas reģionālās attīstības ministru Viktoru Basarginu un vienojās par turpmāku sadarbību, īpaši pierobežas reģionu attīstības veicināšanā.

Kā tikšanās laikā akcentēja ministrs E.Zalāns, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas pārrobežu sadarbība iegūst jaunu dimensiju, jo Krievija ir gatava ieguldīt būtiskus resursus šīs sadarbības veicināšanā un līdz ar to kaimiņvalsts līdzdalība kļūs nopietnāka.

Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros 2007.–2013.gadam Latvijas–Igaunijas–Krievijas pārrobežu sadarbības programmā kopējais Eiropas Savienības līdzfinansējums ir 47,7 miljoni eiro (33,5 miljoni latu).

Šajā programmā var piedalīties Latgales un Vidzemes reģions, kā arī Rīga un Pierīgas teritorijas, no Krievijas programmā var piedalīties Leņingradas apgabals, Pleskavas apgabals un Sanktpēterburga, bet no Igaunijas – Kirde-Eesti, Lõuna-Eesti, Kesk-Eesti un Põhja-Eesti kā papildu teritorija.

Programmas vadošā iestāde ir Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija. E.Zalāns ar V.Basarginu vienojās, ka programmas īstenošanai līdztekus sekretariātam Igaunijā tiks izveidoti vēl divi sekretariāti – Sanktpēterburgā un Pleskavā.

Tikšanās laikā Latvijas un Krievijas ministri vienojās arī par nepieciešamību veicināt turpmāko sadarbību, rīkojot Baltijas valstu un Krievijas par reģionālo attīstību atbildīgo ministru tikšanās. Šo E.Zalāna iniciatīvu atbalstīja arī Igaunijas un Lietuvas ministri, akcentējot nepieciešamību pēc politiskas vadības pārrobežu sadarbības sekmēšanā.

E.Zalāns ar V.Basarginu pārrunāja arī Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas darbu. Starpvaldību komisijā ir izveidota darba grupa reģionālās attīstības veicināšanai, un abi ministri pauda gatavību tajā aktīvi strādāt un vienoties par kopīgiem pasākumiem, lai sekmētu pierobežas reģionu attīstību.

E.Zalāns, piedaloties piektajā starptautiskajā konferencē “Pārrobežu sadarbība: Krievija, Eiropas Savienība un Norvēģija”, uzstājās sesijā par sadarbību bez robežām. Akcentējot kaimiņvalstu sadarbības nozīmi, ministrs atzīmēja: “Krīzes situācijā īpaši svarīgi ir nojaukt robežas domāšanā un veicināt savstarpējo sadarbību. Tikai tā mēs kopīgi varēsim sasniegt labus rezultātus.”

 

Dace Kārkliņa, ministra preses sekretāre

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!