• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par Bauskas slimnīcas turpmākās darbības statusu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2009., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198426

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrs: Par sadarbību ar Irākas Kurdistānas reģionu

Vēl šajā numurā

30.09.2009., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par Bauskas slimnīcas turpmākās darbības statusu

 

Veselības ministre Baiba Rozentāle atzinīgi novērtē Ministru prezidenta Valda Dombrovska nostāju par neiejaukšanos slimnīcu darba plānošanā un slimnīcu statusa noteikšanā, ko Ministru prezidents atzinis pēc Bauskas apmeklējuma, kura laikā tika runāts arī par Bauskas slimnīcas tālākās darbības statusu.

Kā uzsver ministre: “Slimnīcu tālākā darba plānošana, ņemot vērā arī pieejamos finanšu resursus, tiešām ir Veselības ministrijas kompetence. Bauskas slimnīcas statuss šobrīd ir noteikts ar Ministru kabinetā apstiprinātiem noteikumiem “Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība”. Tā ir aprūpes slimnīca ar traumpunktu, kurā visu diennakti tiek nodrošināta neatliekamā palīdzība traumu un citu akūtu saslimšanu gadījumos. Slimnīcai arī būtiski palielināts finansējums speciālistu konsultāciju, izmeklējumu, kā arī dienas stacionāra attīstībai. Iepazīstoties ar premjera padomnieka Pētera Apiņa, Latvijas Ārstu biedrības prezidenta, teikto vizītes laikā Bauskā, vēlos atzīmēt, ka mūsu viedoklis pilnībā sakrīt – Bauskas slimnīcā jau no septembra ir paredzētas aprūpes jeb novērošanas gultas un diennakts neatliekamā palīdzība ar vismaz diviem speciālistiem. Bauskas un apkārtējo novadu iedzīvotājiem slimnīca turpina strādāt un sniegt palīdzību.”

Bauskas pašvaldības un uzņēmēju pārstāvji tikšanās laikā 16.septembrī bija gatavi sniegt četru novadu pašvaldību finansiālu atbalstu, lai slimnīca turpinātu darbu kā daudzprofilu lokālā slimnīca. Veselības ministre B.Rozentāle norāda: “Pašvaldības aktīvā iesaistīšanās un līdzdalība ir ļoti apsveicama iniciatīva, tomēr mums jāraugās uz aprūpes kvalitāti un budžeta situāciju ne tikai šajā, bet arī nākamajā gadā. Tādēļ trešdien esmu atkārtoti uz sarunām uzaicinājusi Bauskas slimnīcas vadību, pieaicinot arī nozares galvenos speciālistus dzemdniecībā, ginekoloģijā un ķirurģijā, kā arī galveno speciālistu veselības aprūpes vadības jautājumos Aleksandru Jevtušoku.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!