• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par tikšanos ar Latvijas Pašvaldību savienības vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2009., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198424

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par nelegālās nodarbinātības ierobežošanu

Vēl šajā numurā

30.09.2009., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par tikšanos ar Latvijas Pašvaldību savienības vadību

 

25.septembrī Aizsardzības ministrijā notika aizsardzības ministra Imanta Lieģa un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēža Andra Jaunsleiņa un vecākā padomnieka Māra Pūķa tikšanās.

Tikšanās mērķis bija apspriest ar nākamā gada aizsardzības nozares budžeta plānošanu saistītus jautājumus, aizsardzības nozares strukturālās reformas un lielākos infrastruktūras attīstības projektus, kā arī sekmīgu sadarbību kopīgajos jautājumos.

Aizsardzības ministrs pateicās par LPS iesaistīšanos Latvijas ekonomiskās situācijas uzlabošanas risinājumu meklēšanā un aicināja uz turpmāku sadarbību un viedokļu apmaiņu, kuras mērķis būtu racionāla un efektīva aizsardzības nozarei piešķirto finanšu līdzekļu lietošana. Skaidrojot aizsardzības sistēmas reformu mērķi, ministrs norādīja, ka tiek meklēti risinājumi, kā daļu līdzšinējo funkciju pildīt ar mazākām izmaksām, un vienlaikus atzīmēja tās funkcijas, kuru realizēšana ir vitāli svarīga valsts interešu nodrošināšanai.

LPS atzinīgi novērtēja Zemessardzes ieguldījumu un uzsvēra nozares lomu glābšanas darbu veikšanā un ārkārtējo situāciju izraisīto seku likvidēšanā. LPS pārstāvji pauda sapratni, ka turpmāks finansējuma samazinājums aizsardzības nozarei var nopietni apdraudēt Nacionālo bruņoto spēku iesaistīšanos glābšanas darbu veikšanā. Tāpat LPS atzinīgi novērtēja Jaunsardzes centra darbu, nodrošinot pilsētas un lauku bērnus ar iespēju lietderīgi pavadīt savu laiku, sportot un apgūt dažādas prasmes.

I.Lieģis norādīja, ka Aizsardzības ministrija kopš 2003.gada ir ieguldījusi nozīmīgus līdzekļus valsts un pašvaldību sporta būvju būvniecībā un rekonstrukcijā, kopumā atbalstot vairāk nekā 30 sporta būvju projektus. Ministrs pauda cerību, ka pašvaldību vadītāji arī turpmāk nodrošinās šo būvju bezmaksas izmantošanas iespējas jaunsargiem un karavīriem.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!