• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2009., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198366

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbu

Vēl šajā numurā

29.09.2009., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

 

No 21. līdz 25.septembrim ārlietu ministrs Māris Riekstiņš atradās darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs, kuras laikā piedalījās ANO Ģenerālās asamblejas 64.sesijā. “No Latvijas viedokļa būtiskākie jautājumi šīs ANO Ģenerālās asamblejas ietvaros saistījās ar Tuvo Austrumu miera procesa virzību, situāciju Irānā, Afganistānā, starptautisko klātbūtni Gruzijā un gaidāmo ANO klimata konferenci Kopenhāgenā decembrī,” norāda M.Riekstiņš.

Papildus ANO darba kārtībai ārlietu ministrs piedalījās arī Eiropas Savienības dalībvalstu un Amerikas Savienoto Valstu ārlietu ministru sanāksmē un transatlantisko partneru darba vakariņās. ES un ASV dialogā galvenie pārrunātie temati saistījās ar Tuvo Austrumu miera procesa virzību, Irānu, situāciju Afganistānā, klimata pārmaiņām un enerģētikas drošību.

Norisinājās arī atsevišķa Baltijas valstu ārlietu ministru un ASV valsts sekretāres vietnieka politiskajos jautājumos Viljama Bērnsa tikšanās, kuras laikā uzmanība tika pievērsta NATO stratēģiskās koncepcijas izstrādei un Baltijas valstu pārstāvja iesaistei šajā procesā, kā arī svarīgākajiem lēmumiem decembrī gaidāmajā NATO ārlietu ministru sanāksmē un ASV jaunajiem pretraķešu aizsardzības plāniem. Tika pārrunāta arī sadarbība ar ES un NATO Austrumu kaimiņvalstīm un Rietumbalkānu reģiona valstīm.

25.septembrī norisinājās arī Eiropas Savienības dalībvalstu un Krievijas Federācijas ārlietu ministru sanāksme, kurā tika pārrunātas ES un Krievijas attiecības, drošība un stabilitāte Dienvidkaukāzā, kā arī situācija Afganistānā, Pakistānā un Irānā.

Šīs nedēļas ietvaros notika arī Baltijas un Ziemeļvalstu ārlietu ministru sanāksme, kā arī kopīga Baltijas, Ziemeļvalstu un Centrālāzijas ārlietu ministru sanāksme. Baltijas, Ziemeļvalstu un Centrālāzijas kolēģi pārrunāja Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas prioritātes un svarīgākos jautājumus tuvākajā nākotnē, ņemot vērā, ka 2010.gadā EDSO prezidējošā valsts būs Kazahstāna, savukārt 2011.gadā šīs funkcijas pārņems Lietuva.

Ārlietu ministrs divpusēji tikās ar Izraēlas, Kanādas, Kazahstānas, Kubas, Melnkalnes, Maltas, Serbijas ārlietu ministriem, izmantojot iespēju pārrunāt gan aktuālus divpusējus jautājumus, gan apmainīties viedokļiem par svarīgākajiem starptautiskās politikas jautājumiem.

25.septembrī norisinājās ārlietu ministra Māra Riekstiņa divpusēja tikšanās ar Serbijas ārlietu ministru Vuku Jeremiču.

Abi ministri pārrunāja Latvijas un Serbijas divpusējo dialogu, politisko konsultāciju iespējas par Eiropas Savienības un drošības jautājumiem, kā arī ārlietu ministra V.Jeremiča potenciālo vizīti Latvijā vēl 2009.gada nogalē.

Tikšanās laikā ministri apmainījās viedokļiem arī par Eiropas Savienības paplašināšanos, Serbijas integrāciju Eiropas Savienībā un situāciju attiecībā uz Stabilizācijas un asociācijas līguma ar Serbiju ratifikācijas procesu ES dalībvalstīs.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!