• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2009., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198358

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kļūstot par Latvijas Universitātes goda biedru

Vēl šajā numurā

29.09.2009., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbu

 

Veselības ministre Baiba Rozentāle devusi rīkojumu Veselības inspekcijai kopīgi ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu izmeklēt gadījumu, kad uz autoavārijas vietu netālu no Zvejniekciema neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde, pēc izsaucēja stāstītā, ieradās pēc 45 minūtēm. Savu izmeklēšanu uzreiz pēc notikuma sācis arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Kā norāda B.Rozentāle: “Neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai jāstrādā perfekti, lai iedzīvotājiem nodrošinātu palīdzības sniegšanu. Izmeklēšanā ir jānoskaidro, kādēļ nav notikusi pietiekama koordinācija starp operatīvo dienestu 112 un 03 dispečeriem. Kad visas ātrās palīdzības brigādes būs iekļautas valsts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, šāda situācija nebūs iespējama, jo tad brigādes vadīs vienoti un pie pacientiem tiks sūtīta tā brigāde, kura atrodas vistuvāk notikuma vietai, nevis pēc vecā – rajonu principa. Tāpat šādas situācijas nebūs iespējamas, tiklīdz ātro palīdzību visā valstī no jebkura tālruņa iedzīvotāji varēs sazvanīt pa tiešo – šo jautājumu Veselības ministrija jau vairākkārt aktualizējusi Satiksmes ministrijā. Šobrīd Veselības inspekcijai dots uzdevums izvērtēt gadījumu, kad netālu no Zvejniekciema negadījuma vietā brigāde ieradās novēloti.”

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!