• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs un tiekoties ar citu valstu līderiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.2009., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198214

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

25.09.2009., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs un tiekoties ar citu valstu līderiem

 

1.JPG (14309 bytes) 2.JPG (19415 bytes)

Latvijas Republikas Valsts prezidentam Valdim Zatleram darba vizītes laikā Amerikas Savienotajās Valstīs (20.–25. septembris) bija vairākas divpusējās tikšanās, tostarp trešdien, 23.septembrī, ar Maķedonijas Republikas prezidentu Gjorgu Ivanovu (attēlā pa kreisi) un Palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmudu Abasu
Foto: Toms Kalniņš, VPK

Atrodoties darba vizītē Ņujorkā, 23.septembrī Valsts prezidentam Valdim Zatleram bija vairākas divpusējās tikšanās ar valstu vadītājiem. No rīta V.Zatlers tikās ar Maķedonijas Republikas (bijusī Dienvidslāvijas Republika Maķedonija) prezidentu Gjorgu Ivanovu. Galvenā sarunu tēma bija šīs Balkānu valsts integrācija eiroatlantiskajās struktūrās, īpaši valsts virzība uz NATO. Valsts prezidents norādīja, ka Latvija vienmēr ir atbalstījusi šīs valsts reformas, un izteica cerību, ka tiks atrisināts jautājums par tās pievienošanos aliansei.

Vēlāk V.Zatlers tikās ar Palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmudu Abasu. Tikšanās laikā abas amatpersonas pārrunāja miera procesa virzību Tuvajos Austrumos. Prezidents M.Abass skaidroja savu redzējumu par palestīniešu valsts izveidošanu, attiecībām ar Izraēlu un informēja par reģionālajām aktualitātēm. Valsts prezidents sarunā atzīmēja, ka Latvija atbalsta miera procesu, kā rezultātā pastāvētu divas valstis – Izraēla un palestīniešu valsts. Sarunas nobeigumā M.Abass uzaicināja V.Zatleru apmeklēt Palestīniešu pašpārvaldi.

ANO Ģenerālās asamblejas laikā notika Turkmenistānas prezidenta Gurbanguli Berdimuhamedova atkalredzēšanās ar Latvijas Valsts prezidentu. Valsts prezidents nodeva Turkmenistānas kolēģim Kārļa Ulmaņa bistes metu. Bijušā prezidenta krūšutēlu ir paredzēts uzstādīt Turkmenbaši (bijusī Krasnovodska) pilsētā, kur Kārlis Ulmanis pavadīja savas dzīves pēdējo posmu un ieslodzījumā mira. Par bistes uzstādīšanu abi prezidenti vienojās pirms gada, Valsts prezidenta Valda Zatlera valstsvizītes Turkmenistānā laikā. G.Berdimuhamedovs atkārtoti izteica atbalstu pieminekļa atklāšanai, un abi valstu vadītāji vienojās par tālākiem soļiem šā projekta īstenošanā. Vēl valstu vadītāji pārrunāja pasaules finanšu krīzes ietekmi uz abu valstu ekonomiku, kā arī valstu turpmākas sadarbības iespējas, īpaši tautsaimniecības un izglītības jomā. Valsts prezidents atkārtoja ielūgumu Turkmenistānas prezidentam apmeklēt Latviju.

Dienas beigās valsts prezidents tikās ar ebreju kopienu organizāciju “American Jewish Congress”, “American Jewish Committee”, “B’NAI B’RITH International” pārstāvjiem. Sarunā tika atzīmēta Latvijas valsts un ebreju kopienas organizāciju sadarbības pozitīvā dinamika. Ebreju organizāciju pārstāvji interesējās par Latvijas nostāju aktuālos starptautiskās drošības jautājumos. Valsts prezidents informēja par Latvijas nostāju Tuvo Austrumu miera procesa un Irānas jautājumā.

Valsts prezidents arī piedalījās ANO Ģenerālās asamblejas 64.sesijas debašu atklāšanas sēdē. Savu ikgadējo uzrunu šajā sesijā Valsts prezidents teica vakar, 24.septembrī.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!