• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs un tiekoties ar citu valstu ārlietu ministriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.2009., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198213

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs un tiekoties ar citu valstu līderiem

Vēl šajā numurā

25.09.2009., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs un tiekoties ar citu valstu ārlietu ministriem

 

01.JPG (11111 bytes)

02.JPG (6560 bytes)

04.JPG (12278 bytes)
03.JPG (5176 bytes)

Latvijas Republikas ārlietu ministram Mārim Riekstiņam darba vizītes laikā Amerikas Savienotajās Valstīs bija vairākas divpusējās tikšanās, tostarp trešdien, 23. septembrī, ar Kanādas ārlietu ministru Lorensu Kanonu (attēlā pa kreisi); Kazahstānas ārlietu ministru Kanatu Saudabajevu (augšējā attēlā); Melnkalnes ārlietu ministru Milanu Ročenu (apakšējā attēlā; skat. “LV” Nr.152, 24.09.2009.); bet otrdien, 22.septembrī, ar Izraēlas ārlietu ministru Avigdoru Libermanu (attēlā pa labi; skat. “LV” Nr.152, 24.09.2009.)
Foto: Ārlietu ministrija

23.septembrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar jauno Kazahstānas Republikas ārlietu ministru Kanatu Saudabajevu, lai pārrunātu abu valstu aktuālos jautājumus, kas veicinātu savstarpējo attiecību tālāku attīstību. Tikšanās notika ANO Ģenerālās asamblejas sesijas laikā Ņujorkā, ASV.

Ņemot vērā, ka K.Saudabajevs Kazahstānas ārlietu ministra pienākumus sāka pildīt 4.septembrī, ārlietu ministrs M.Riekstiņš novēlēja savam kolēģim panākumus jaunajā amatā, kā arī izteica cerību par turpmāku Latvijas un Kazahstānas divpusējā dialoga pilnveidošanu. Kazahstāna Latvijai ir nozīmīgs un perspektīvs sadarbības partneris visā Centrālāzijas reģionā, par ko liecina pēdējos gados pieaugošā politiskā dialoga intensitāte, t.sk. Valsts prezidenta V.Zatlera vizīte Kazahstānā 2008.gada 2.–5.oktobrī, kā arī starpparlamentārā un starpvaldību sadarbība.

Runājot par Latvijas un Kazahstānas ekonomiskās sadarbības attīstīšanu, ministri bija vienisprātis par tranzīta sadarbības perspektīvām. Ministri papildus uzsvēra arī Latvijas un Kazahstānas starpvaldību komisijas sēdes kā nozīmīgu instrumentu ekonomisko kontaktu stiprināšanā.

Puses pārrunāja arī Afganistānas atjaunošanas jautājumu, atzīmējot stabilitātes nodrošināšanas nozīmi Centrālāzijas reģionā.

Sarunas laikā uzmanība tika pievērsta Kazahstānas gaidāmajai prezidentūrai EDSO 2010.gadā un sagatavošanās procesam. M.Riekstiņš akcentēja, ka prezidentūra EDSO ir ne vien būtisks izaicinājums Kazahstānai, bet arī nozīmīgs visam Centrālāzijas reģionam. Vienlaikus tika pārrunāta arī ES stratēģija Centrālāzijā un ES un Kazahstānas attiecības. Abas puses atzinīgi novērtēja ES prezidējošās valsts Zviedrijas organizēto ES un Centrālāzijas ministru sanāksmi 15.septembrī Briselē.

25.septembrī ANO Ģenerālās asamblejas ietvaros plānota arī kopīga Baltijas, Ziemeļvalstu un Centrālāzijas ārlietu ministru tikšanās.

23.septembrī ANO Ģenerālās asamblejas laikā ārlietu ministrs M.Riekstiņš tikās ar Kanādas ārlietu ministru Lorensu Kanonu.

Sarunas laikā ministri apsprieda Latvijas un Kanādas divpusējo sadarbību, kā arī sadarbību starptautiskajās organizācijās, tai skaitā NATO un ANO.

Ministru tikšanās uzmanības lokā bija iespējas īstenot kopējus attīstības sadarbības projektus ES Austrumu kaimiņu reģionā, ņemot vērā, ka kopā ar Kanādas Starptautiskās attīstības aģentūru (Canadian Internationa Development Agency) Latvijas un Kanādas institūcijas ir īstenojušas vairākus veiksmīgus projektus Gruzijā un Moldovā, kā arī ir konkrētas iestrādes projektiem Ukrainā.

Latvijas un Kanādas ārlietu ministri apmainījās viedokļiem par NATO darba kārtības jautājumiem, tostarp NATO jaunās stratēģiskās koncepcijas izstrādi un Baltijas valstu kopīgā pārstāvja, bijušā Latvijas vēstnieka ASV un NATO Aivja Roņa dalību šajā procesā, kā arī situāciju Afganistānā pēc vēlēšanām un nākamās NATO ārlietu ministru sanāksmes gaidāmajiem lēmumiem šā gada decembrī.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!