• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par invaliditātes kompensācijām bruņotajos spēkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.2009., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198201

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijā ievedamo cigarešu skaita samazināšanu

Vēl šajā numurā

25.09.2009., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par invaliditātes kompensācijām bruņotajos spēkos


 

Balstoties uz plašsaziņos līdzekļos izskanējušo informāciju, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis 24.septembrī parakstīja rezolūciju aizsardzības, veselības un labklājības ministriem, kurā lūdz sniegt skaidrojumu par situāciju ar invaliditātes grupu piešķiršanu un kompensāciju noteikšanu karavīriem, kas tiek atvaļināti no dienesta Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Aizsardzības ministram Imantam Lieģim līdz 2009.gada 2.oktobrim uzdots sagatavot strukturētu informāciju par 2009.gadā no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem atvaļinātajām personām, kurām piešķirta invaliditāte, sniedzot informāciju par katra šāda karavīra dienesta gaitu, šiem karavīriem pēdējo piecu gadu laikā piešķirtajām veselības kapacitātes kategorijām, viņu dienesta pienākumiem un uzdevumiem, kurus veikušas konkrētās personas, kā arī atvaļinoties piešķirtajām kompensācijām.

Balstoties uz labklājības ministra izvērtējumu, aizsardzības ministram uzdots izstrādāt un līdz 2009.gada 30.oktobrim iesniegt priekšlikumus grozījumiem normatīvajos aktos, nosakot Nacionālo bruņoto spēku militārpersonu atvaļināšanas gadījumā izmaksājamo kompensāciju maksimālos apjomus, kas atbilst citām līdzīgām sociālajām grupām, un paredzot kompensāciju izmaksu vienīgi gadījumos, kad invaliditāte iegūta, veicot bruņotajiem spēkiem specifiskus uzdevumus.

Veselības ministrei Baibai Rozentālei līdz 2009.gada 8.oktobrim sadarbībā ar Veselības inspekciju uzdots veikt pārbaudi par Latvijas armijas Centrālās medicīnas ekspertīzes komisijas un Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas rīcību, nosakot invaliditāti atvaļinātām Nacionālo bruņoto spēku militārpersonām, sniedzot izvērtējumu par invaliditātes piešķiršanas pamatotību 2009.gadā no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem atvaļinātajām personām.

Labklājības ministram Uldim Augulim līdz 2009.gada 2.oktobrim uzdots sniegt vērtējumu par atvaļinātajām militārpersonām normatīvajos aktos paredzēto kompensāciju apjomu, to salīdzinot ar citām līdzīgām sociālajām grupām (piem., policistiem, prokuroriem u.c.), ievērojot tiesiskās vienlīdzības un samērīguma principu.

 

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!