• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijā ievedamo cigarešu skaita samazināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.2009., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198200

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pastāvīgā lietošanā piešķirtās zemes izpirkšanu

Vēl šajā numurā

25.09.2009., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijā ievedamo cigarešu skaita samazināšanu


 

Saeima 24.septembrī galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā “Par akcīzes nodokli”, kas paredz samazināt Latvijā ievedamo cigarešu skaitu.

Iebraucot Latvijā no trešajām valstīm pa sauszemi vai ar jūras transportu, fiziska persona pāri robežai dienā varēs pārvest ne vairāk kā četrdesmit cigaretes. Patlaban Latvijā, nemaksājot akcīzes nodokli, fiziska persona katrā robežšķērsošanas reizē var ievest 200 cigaretes.

Grozījumi ierobežo arī citu tabakas izstrādājumu ievešanu Latvijā no trešajām valstīm. Nemaksājot akcīzes nodokli, persona savam patēriņam dienā varēs ievest 20 cigarellas pašreizējo 100 vietā, 10 cigārus 50 cigāru vietā un 50 gramus smēķējamās tabakas līdzšinējo 250 gramu vietā.

Jaunais regulējums neattieksies uz fiziskām personām, kuras Latvijā ieradīsies ar gaisa transportu.

Fizisku personu ievestajām cigaretēm saskaņā ar likumu ir jābūt paredzētām tikai personīgai vai ģimenes lietošanai, un samazinātais tabakas izstrādājumu apjoms ir uzskatāms par pietiekamu iepriekšminētajam mērķim vienas dienas laikā.

Ar jauno regulējumu paredzēts ierobežot Latvijā ievedamo tabakas izstrādājumu daudzumu no trešajām valstīm pa sauszemi un ar jūras transportu. Gadījumi, kad fiziskas personas valsts ārējo robežu ar Krieviju un Baltkrieviju šķērso četras un vairāk reižu nedēļā, ir klasificējami kā augsts risks nelikumīgai komercdarbībai. Tabakas izstrādājumi, visticamāk, tiek ievesti nevis personīgajam patēriņam, bet gan nelikumīgai tirdzniecībai bez akcīzes nodokļa nomaksas, uzsver likumprojekta autori. Pēc Finanšu ministrijas aplēsēm, gada laikā valsts budžetā neiemaksātā akcīzes nodokļa apjoms par tabakas izstrādājumiem varētu sasniegt 4,1 miljonu latu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!