• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2009. gada 24. septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2009., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198112

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2009. gada 17. septembra sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

24.09.2009., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2009. gada 24. septembrī

 

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2009.gada 24.septembrī pulksten 17.00:

1. Deputātu J.Urbanoviča, V.Agešina, A.Klementjeva, I.Ribakova, I.Pimenova, J.Tutina, V.Orlova, S.Fjodorova, A.Rubika un B.Cileviča jautājums satiksmes ministram Kasparam Gerhardam (jautājumu reģistra Nr.172/J9)  

“Par pasta pakalpojumiem Latvijas iedzīvotājiem”

(pilns jautājuma teksts pielikumā)

2. Deputātu J.Plinera, V.Buhvalova, M.Mitrofanova, J.Sokolovska un V.Buzajeva jautājums iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (jautājumu reģistra Nr.173/J9)  

“Par Sergeja Reunova aizturēšanu un iespējamo piespiedu izraidīšanu”

(pilns jautājuma teksts pielikumā)

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze

Rīgā 2009.gada 21.septembrī


 

Pielikums

Par pasta pakalpojumiem Latvijas iedzīvotājiem

Latvijas presē ir izskanējuši paziņojumi par 99 valsts akciju sabiedrības “Latvijas pasts” nodaļu slēgšanu, motivējot šādu rīcību ar to, ka nerentablo pasta nodaļu uzturēšana uzņēmumam radot zaudējumus vairāk nekā 1 miljona latu apmērā. Prognozēts, ka 61 valsts akciju sabiedrības “Latvijas pasts” nodaļa durvis aizvērs jau septembrī un oktobrī.

No presē pieejamās informācijas izriet, ka tiks slēgtas daudzas tieši laukos izvietotās pasta nodaļas, kas nozīmē, ka ļoti daudzi Latvijas lauku iedzīvotāji paliks bez pasta nodaļām. Jau šodien pastnieku darba slodze ir ļoti liela, laikraksti un žurnāli tiek piegādāti ar novēlošanos, pasta korespondence netiek piegādāta līdz mājām, bet tiek atstāta noteiktos punktos, kur uzliktas pasta kastes un iedzīvotājiem līdz tām jāiet 1-2 kilometrus.

Pašreiz liela iedzīvotāju daļa, galvenokārt pensionāri, ir atvēruši PNS kontus pasta nodaļās. Ja tiks slēgtas lauku pasta nodaļas, pensionāriem nāksies mērot vairāku desmitu kilometru garu ceļu līdz tuvākajai pasta nodaļai, lai saņemtu savu pensiju.

Satiksmes ministrija ir valsts kapitāla daļu turētāja valsts akciju sabiedrībā “Latvijas Pasts” , turklāt atbilstoši Pasta likuma 5.panta pirmās daļas 2.punktam Satiksmes ministrija organizē un koordinē pasta nozares politikas īstenošanu.

Atbilstoši Satiksmes ministrijas darbības stratēģijai 2007.–2009.gadam, kas apstiprināta ar Ministru kabineta 2006.gada 6.jūlija rīkojumu Nr.507, viens no Satiksmes ministrijas darbības apakšmērķiem ir sakārtota un stabila sakaru nozares tiesiskā vide un ikvienam pieejami kvalitatīvi elektronisko sakaru un pasta pakalpojumi. Turklāt stratēģijā noteikts, ka tajā minēto mērķu sasniegšanu realizē valsts akciju sabiedrība “Latvijas pasts”, kas nodrošina visu valsti ar aptverošu pasta pakalpojumu sniegšanu visā Latvijas teritorijā.

Saskaņā ar Pasta likumu valsts akciju sabiedrībai “Latvijas pasts” jānodrošina universālais pasta pakalpojums – minimālais noteiktas kvalitātes pasta pakalpojumu kopums, kas par pieņemamām cenām pieejams visiem lietotājiem visā Latvijas teritorijā neatkarīgi no to ģeogrāfiskās atrašanās vietas.

Ņemot vērā minēto, lūdzu sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Kādus pasākumus un kādos termiņos Satiksmes ministrija īstenos, lai realizētu politikas dokumentos nospraustos mērķus attiecībā uz kvalitatīvu pasta pakalpojumu sniegšanu Latvijas iedzīvotājiem?

2. Kādi pasta pakalpojumi iekļauti universālajā pasta pakalpojumu sarakstā atbilstoši Pasta likuma 27.pantam?

3. Kā tiks nodrošināta pasta pakalpojumu sniegšana Latvijas lauku iedzīvotājiem?

4. Kādi pasākumi tiks veikti, lai laukos dzīvojošajiem pensionāriem, kuri atvēruši PNS kontus pasta nodaļās, būtu iespējams saņemt pensiju, ja tiks slēgtas pasta nodaļas, kas izvietotas tālu no viņu dzīvesvietas?

LR 9.Saeimas deputāti: J.Urbanovičs, V.Agešins,
A.Klementjevs, I.Ribakovs, I.Pimenovs, J.Tutins,
V.Orlovs, S.Fjodorovs, A.Rubiks, B.Cilevičs

Rīgā 2009.gada 16.septembrī


 

Par Sergeja Reunova aizturēšanu un iespējamo piespiedu izraidīšanu

Krievijas Federācijas pilsonis Sergejs Reunovs ir dzimis Jūrmalā 1970. gada 3.septembrī un praktiski neizceļodams ir nodzīvojis šajā pilsētā visus 39 sava mūža gadus. Latvijā dzīvo viņa astoņdesmit gadus vecā māte.

Krievijas Federācijas pilsonību viņš pieņēma, neizbraucot no Latvijas. Nekādu kontaktu ar Krieviju, tajā skaita radu vai draugu, viņam nav. Viņš bija tiesīgs iegūt pastāvīgo uzturēšanās atļauju, taču nenoformēja visus nepieciešamos dokumentus, un iespējams šī viņa pasivitāte ir saistīta ar S.Reunova veselības stāvokli.

Vienīgā reize, kad viņš apmeklēja Krieviju bija 2004. gadā, kad S.Reunovs devās svētceļojumā uz Kripeckas vīriešu klosteri. Šī svētceļojuma laikā imigrācijas dienesti arī konstatēja nekārtību viņa dokumentos.

Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, Sergejs Reunovs pēdējo gadu laikā vairākas reizes ir ticis izraidīts no valsts un vairākas reizes nelegāli atgriezies Latvijas Republikas teritorijā. Patlaban Sergejs Reunovs atrodas Olaines nelegālo imigrantu uzturēšanās nometnē.

Lēmums par viņa izraidīšanu pašreiz tiek pārsūdzēts tiesā, un, cik mums ir zināms, tiesa vēl nav pieņēmusi galīgo lēmumu.

Sakarā ar augstākminēto lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Lūdzu sniegt mums statistiskos datus par pēdējo 5 gadu laikā izraidītajām personām, kuras atbilst visiem zemāk minētajiem kritērijiem:

1) persona dzimusi Latvijā;

2) personai Latvijā dzīvo vecāki;

3) lielāko daļu dzīves persona ir nodzīvojusi Latvijā ;

4) persona ir zaudējusi tiesības uzturēties Latvijā tikai un vienīgi sakarā ar to, ka nav izpildījusi likumā noteiktās prasības uzturēšanās atļaujas noformēšanai.

2. Vai uz S.Reunova gadījumu nevar attiecināt Imigrācijas likuma 23.panta trešajā daļā paredzēto termiņuzturēšanās atļaujas piešķiršanas kārtību, balstoties uz humāniem apsvērumiem?

3. Vai uz S.Reunova gadījumu nevar attiecināt Imigrācijas likuma 24.panta otrajā daļā paredzēto pastāvīgās uzturēšanās atļaujas piešķiršanas kārtību balstoties uz valsts interesēm?

LR 9.Saeimas deputāti: J.Pliners, V.Buhvalovs,
M.Mitrofanovs, J.Sokolovskis, V.Buzajevs

 Rīgā 2009.gada 17.septembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!