• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs un apmeklējot Jēlas universitāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2009., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198081

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.09.2009., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs un apmeklējot Jēlas universitāti

 

21.septembrī, uzstājoties Jēlas universitātē, Valsts prezidents Valdis Zatlers uzsvēra ASV vēsturisko lomu Eiropā, gadu desmitiem garantējot reģionālo drošību. “Vienmēr, kad ASV ir bijusi cieši iesaistīta Eiropas drošības jautājumos, ieguvējas ir bijušas abas puses,” norādīja Valsts prezidents. Turklāt viņš atzīmēja, ka ir būtiski nodrošināt transatlantisko saišu stiprināšanu trīs līmeņos – divpusējas valstu attiecības, sadarbība starp NATO sabiedrotajiem, kā arī starp Eiropas Savienību un Amerikas Savienotajām Valstīm.

Pievēršoties Ziemeļatlantijas līguma aliansei, V.Zatlers uzsvēra tās dibināšanas līguma 5.panta nozīmi alianses izveidošanas gara saglabāšanai. Viņš piebilda, ka “transatlantiskā saikne līdzīgi kā līdz šim būs izšķiroša arī turpmāk. Tās pamatprincipi ir nemainīgi – NATO ir un paliks vērtību alianse”. Tāpat V.Zatlers akcentēja Latvijas kā dalībvalsts lomu Ziemeļatlantijas transatlantiskajā aliansē, aktīvi sniedzot savu pienesumu miera un stabilitātes veicināšanā, piedaloties starptautiskajās miera misijās.

Diskusijas laikā Jēlas studenti interesējās par ekonomisko krīzi mūsu valstī, par Latvijas un Krievijas attiecībām, par Eiropas enerģijas drošības jautājumiem un Latvijas dalību NATO operācijās.

Dienas pirmajā pusē Valsts prezidents apmeklēja Jēlas universitātes Medicīnas skolu, kur pirms vairākiem gadiem bija papildinājis ārsta zināšanas. Vizītes laikā viņš tikās ar skolas dekānu Robertu Alpernu, kā arī citiem programmas pārstāvjiem. Sarunas galvenā tēma bija veselības sistēma un tās reformu gaita Latvijā un ASV, kā arī ar to saistīti izaicinājumi.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!