• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par narkomānu rehabilitāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2009., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198078

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrs: Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs un piedaloties apaļā galda diskusijā par klimata pārmaiņām

Vēl šajā numurā

23.09.2009., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par narkomānu rehabilitāciju

 

“Valsts galvenajiem speciālistiem jāsniedz priekšlikumi narkomānu rehabilitācijas programmas nodrošināšanai,” informēja veselības ministre Baiba Rozentāle pēc tam, kad 18.septembrī kopā ar valsts galveno speciālisti narkoloģijā Astrīdu Stirnu (Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra valdes locekle) un galveno speciālistu psihiatrijā Jāni Buģinu (Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra valdes priekšsēdētājs) apmeklēja slimnīcas “Ģintermuiža” filiāli – Rindzeles narkomānu rehabilitācijas centru. Veselības ministre klātienē iepazinās ar situāciju šajā ārstniecības iestādē, kur ik gadu tika nodrošināts rehabilitācijas kurss 15 līdz 20 narkomāniem.

Veselības ministre pārliecinājās, ka rehabilitācijas centra ēkas ir ļoti sliktā stāvoklī. Pēc sertificētu būvniecības speciālistu atzinuma viena no ēkām nemaz nav atjaunojama un ir nojaucama, savukārt pārējo ēku rekonstrukcijas izmaksas pēc slimnīcas “Ģintermuiža” valdes priekšsēdētāja Ulda Čāčus aprēķiniem svārstās 2–2,5 miljonu latu robežās.

B.Rozentāle norādīja: “Par narkomānu rehabilitācijas programmu tālāku nodrošināšanu ministrija lems, uzklausot valsts galvenos speciālistus narkoloģijā un psihiatrijā. Nekādā gadījumā budžeta samazinājumu narkomānu rehabilitācijai nevar uzskatīt par esošo programmu sagraušanu, jo tās tiek nodrošinātas, īpašu uzmanību veltot pusaudžu narkomānu rehabilitācijai.” Ministre sacīja, ka samazinātā budžeta apstākļos jāiesaista sadarbībā arī privātais sektors, piemēram, privātie rehabilitācijas centri. Atbalstu varētu sniegt arī kristieši, kristīgo misiju pārstāvji, kuri nodibinājuši narkomānijas ārstēšanas programmas.

Veselības ministre norādīja, ka ierobežotā finansējuma apstākļos un pie 2010.gada plānotā budžeta apjoma, kas veselības nozarei paredz samazinājumu par 46 miljoniem latu salīdzinājumā ar šā gada budžetu, par prioritāti ir noteikta bērnu un grūtnieču veselības aprūpe, neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšana, kā arī psihiatrijas un onkoloģisko pacientu, tai skaitā leikēmijas pacientu, ārstēšana.

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!