• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par Liepājas elektrostacijas projekta saskaņošanas gaitu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2009., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198007

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par disciplinārlietu ierosināšanu pret VID vadību

Vēl šajā numurā

22.09.2009., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par Liepājas elektrostacijas projekta saskaņošanas gaitu

 

Ekonomikas ministrs Artis Kampars tikšanās laikā ar Eiropas Komisijas konkurences komisāri Nēlī Krūsu, pārrunājot Liepājas elektrostacijas projekta saskaņošanas gaitu, vienojās, ka līdz šā gada beigām Eiropas Komisija paudīs savu viedokli jautājumā par to, vai Latvijas izvēlētā atbalsta forma elektrostacijas projekta īstenošanā – jaudas maksājuma veidā – atbilst Eiropas Savienības normām. Pozitīvas atbildes gadījumā Latvija varēs jau nākamgad sākt elektrostacijas projekta īstenošanu.

 “Tikšanās ar N.Krūsu notika visnotaļ pozitīvā un konstruktīvā gaisotnē. N.Krūsa pauda dziļu izpratni par Latvijas īpašo stāvokli elektroenerģijas piegāžu jomā un nepieciešamību pēc jaunu enerģijas bāzes jaudu radīšanas. Sarunu rezultātā panācām vienošanos, ka [Eiropas] Komisija atbildi par Liepājas elektrostacijas projekta saskaņošanu sniegs līdz gada beigām,” teica A.Kampars.

Ar Eiropas Komisijas enerģētikas komisāru Andri Piebalgu ekonomikas ministrs pārrunāja aktualitātes enerģētikas jomā Baltijas reģionā – iecerētos elektrostaciju būvniecību projektus un to īstenošanas gaitu, elektroenerģijas starpsavienojumu projektus un to īstenošanas gaitu, kā arī pārrunāja progresu elektroenerģijas tirgus atvēršanā starp trim Baltijas valstīm, par ko šā gada pavasarī vienojās triju Baltijas valstu premjeri. A.Piebalgs sarunā ar ekonomikas ministru atbalstīja Latvijas ieceri jaunas cietā kurināmā elektrostacijas celtniecībā.

 

Sandris Sabajevs, ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!