• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrija: Par Uzturlīdzekļu garantiju fonda reģistru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2009., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198001

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par kontroles pasākumiem Rīgas un citu pašvaldību tirgos

Vēl šajā numurā

22.09.2009., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrija: Par Uzturlīdzekļu garantiju fonda reģistru

 

Uzturlīdzekļu garantiju fonda (UGF) administrācija ir sākusi Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītu projektu par Valsts informācijas sistēmas UGF iesniedzēju un parādnieku reģistra pilnveidošanu.

Projekta pamatmērķis ir uzlabot Latvijas iedzīvotāju (vecāku) iespējas pieteikties uzturlīdzekļu saņemšanai, kā arī, izmantojot elektroniskajā vidē pieejamos tehniskos risinājumus, saņemt pilnīgu informāciju par attiecīgās uzturlīdzekļu piešķiršanas lietas izskatīšanas procesu un notikušajām izmaiņām.

Kā norāda UGF, nodrošinot informācijas sistēmas izstrādi, tiks būtiski atvieglots Latvijas pašvaldību sociālo dienestu darbs. Projekta laikā tiks nodrošināta datu pieejamība visu Latvijas pašvaldību sociālo dienestu un bāriņtiesu darbiniekiem, līdz ar to mērķa grupa aptvers 100% šo publiskās pārvaldes iestāžu skaitu.

Līdz ar sistēmas izveidi tiks nodrošināta arī uzlabota informācijas pieejamība tām publiskās pārvaldes iestādēm, kurām periodiski ir nepieciešamas izziņas par personas statusu attiecībā uz uzturlīdzekļu saņemšanu vai arī samaksas neveikšanu. Projekta īstenošanas termiņš ir divi gadi, un tā finansējums ir 486 468 lati.

Projekta laikā tiks veikta UGF administrācijas iekšējās informācijas aprites un uzglabāšanas uzlabošana, izstrādājot jaunu informācijas sistēmu. Izstrādātās informācijas sistēmas pilnvērtīgas darbības nodrošināšanai tiks veikta nepieciešamo tehnisko iekārtu iegāde, kas nodrošinās pilnvērtīgu informācijas uzglabāšanu elektroniskā formātā.

Projekta gaitā tiks īstenota e-pakalpojumu izveide, kas nodrošinās iepriekšminēto informācijas aprites un pieejamības uzlabošanu, kā arī cels vispārējo Latvijas iedzīvotāju sociālo aizsardzību, palielinot sociālo pakalpojumu pieejamību interneta vidē. E-pakalpojumu izstrādē tiks izmantoti noteikti koplietošanas portāli, tādējādi nodrošinot šo pakalpojumu pieejamību ikvienam Latvijas iedzīvotājam.

Sākot projekta realizēšanu, UGF administrācija ir noslēgusi sadarbības līgumu ar četrām projektā iesaistītajām iestādēm – Izglītības un zinātnes ministriju, Valsts reģionālās attīstības aģentūru, Tiesu administrāciju un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi. Sadarbības līgumi paredz informācijas apmaiņu visā projekta realizācijas laikā, gan deleģētajiem speciālistiem strādājot projekta darba grupā, gan vēlākā projekta realizēšanas posmā savienojot attiecīgās iestāžu datubāzes.

Projekta īstenošanas gaitā UGF administrācijas Iepirkumu komisija ir izvērtējusi visu pretendentu iesniegtos piedāvājumus publiskajiem iepirkumiem par informācijas sistēmas izstrādi un sistēmas darbināšanai nepieciešamo pakalpojumu un iekārtu iegādi. Plānots, ka tuvākajā laikā būs iespējams slēgt iepirkumu līgumus un sākt darbu pie sistēmas izstrādes un ieviešanas.

Pilnvērtīgas nodrošināšanas īstenošanai projekta gaitā izstrādātā informācijas sistēma tiks integrēta kopējā valsts informācijas sistēmu vidē, nodrošinot informācijas kvalitātes un pieejamības palielināšanos publiskajās elektroniskās informācijas aprites vietās, kā arī atvieglos citu valsts pārvaldes organizāciju darbību.

 

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!