• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par ciešāku sadarbību ar Tirdzniecības un rūpniecības kameru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.2009., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197913

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Par Krievijas centieniem legalizēt militāras agresijas iespēju

Vēl šajā numurā

18.09.2009., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par ciešāku sadarbību ar Tirdzniecības un rūpniecības kameru

 

17.septembrī Aizsardzības ministrijā aizsardzības ministrs Imants Lieģis tikās ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētāju Žanetu Jaunzemi-Grendi un LTRK biedriem uzņēmējiem.

I.Lieģis uzsvēra, ka viens no aizsardzības nozares uzdevumiem ir veicināt Latvijas tautsaimniecības un militārās rūpniecības attīstību, kā arī tās starptautisko konkurētspēju. Uzskatāmi piemēri ir Lielvārdes bāzes un Jūras novērošanas sistēmas attīstība, patruļkuģu būvniecība un lauka formas tērpu šūšana, ko veic Latvijas komersanti vai piedalās kā apakšuzņēmēji. Ministrs uzsvēra, ka Latvija kā NATO dalībvalsts ir ne tikai ieguvēja drošības garantiju izpratnē. Alianses dalībvalsts statuss ir nodrošinājis arī būtisku investīciju piesaisti. I.Lieģis atzinīgi novērtēja LTRK un citu valdības partneru aktīvo iesaistīšanos valsts ekonomiskās situācijas uzlabošanā.

Ž.Jaunzeme-Grende norādīja, ka pašreizējā situācijā svarīgākais uzdevums ir veicināt Latvijas konkurētspēju, inovāciju ieviešanu militārajai nozarei noderīgu ražojumu un pakalpojumu nodrošināšanā, tādējādi uzlabojot valsts tautsaimniecību. Šajā kontekstā atzinīgi tika novērtēts Aizsardzības ministrijas iniciētais zinātniskais pētījums “Militārās rūpniecības attīstības iespējas Latvijā”, kurā analizēta Latvijas rūpniecības un pētniecības sektoru faktiskā un potenciālā kapacitāte iesaistīties Latvijas, ES un NATO valstu bruņoto spēku apgādē ar produktiem un pakalpojumiem.

Tikšanās dalībnieki pievērsās kompensācijas darījumu (offset) politikai un tās izveidošanas nepieciešamībai Latvijā. LTRK tika informēta, ka Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Aizsardzības ministriju ir sākusi kompensācijas darījumu politikas izstrādi. Abas puses vienojās par ciešāku sadarbību šajā jautājumā, un, atsaucoties uz Aizsardzības ministrijas aicinājumu veidot uzņēmēju un valsts iestāžu vienotu izpratni par offset politiku, LTRK izteica priekšlikumu organizēt uzņēmējiem šim jautājumam veltītus seminārus.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!