• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Militārā dienesta likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.2009., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197910

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Par ciešāku sadarbību ar Tirdzniecības un rūpniecības kameru

Vēl šajā numurā

18.09.2009., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Militārā dienesta likumā

 
 

Pēc aizsardzības ministra Imanta Lieģa ierosinājuma ir pārskatīta tiesību norma Militārā dienesta likumā (MDL) par papildatvaļinājuma piešķiršanu karavīram laikā, kad tas piedalās starptautiskajā operācijā.

17.septembrī Saeimā 3.lasījumā apstiprināti grozījumi Militārā dienesta likumā. Grozījumi stāsies spēkā pēc to izsludināšanas.

Tiesību norma par papildatvaļinājuma piešķiršanu bija jāpārskata, jo līdz šim karavīri, kas piedalās starptautiskajās operācijās, nelabprāt izmantoja ar likumu noteiktās tiesības uz papildatvaļinājumu, kas savukārt var ietekmēt karavīra dienesta pienākumu izpildi un paaugstināt bīstamības un apdraudējuma risku karavīra dzīvībai un veselībai.

 “Arī šajā ekonomiski tik sarežģītajā laikā Aizsardzības ministrija, neprasot valdībai papildu finansējumu, dara visu iespējamo, lai atbalstītu starptautiskajās operācijās dienošos karavīrus,” uzsver aizsardzības ministrs Imants Lieģis. Aizsardzības ministrs izsaka pateicību Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai par ieguldīto darbu, kā arī atsaucību un pretimnākšanu, strādājot pie MDL grozījumiem.

Lai veicinātu karavīru ieinteresētību izmantot papildatvaļinājumu starptautiskās operācijas laikā, kas vienlaikus ļautu karavīriem pilnvērtīgāk pildīt savus dienesta pienākumus starptautiskās operācijas rajonā, Aizsardzības ministrija ierosināja MDL 38.panta 2.1daļu izteikt šādā redakcijā: “Karavīram var piešķirt apmaksātu papildatvaļinājumu starptautiskās operācijas laikā, ja viņa dalība starptautiskajā operācijā pārsniedz četrus mēnešus. Papildatvaļinājums nedrīkst pārsniegt 30 kalendāra dienas gadā, aprēķinot 2,5 dienas par mēnesi. Papildatvaļinājuma laikā karavīrs saņem mēneša algu un 50% no karavīram noteiktās piemaksas par piedalīšanos starptautiskā operācijā proporcionāli papildatvaļinājuma ilgumam. Karavīram tiek segti ceļa izdevumi uz Latviju vai dienesta vietu ārvalstī un atpakaļ uz starptautiskās operācijas rajonu, kā arī, atrodoties ceļā, izdevumi par viesnīcu (naktsmītni), ja tādi radušies. Karavīram ceļa un viesnīcas (naktsmītnes) izdevumi tiek segti atbilstoši normatīvajam aktam, kas nosaka kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem un darbinieku darba braucieniem saistītie izdevumi.”

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!