• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par finansējumu veselības aprūpei trūcīgiem pacientiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2009., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197827

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 15.septembrī

Vēl šajā numurā

17.09.2009., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par finansējumu veselības aprūpei trūcīgiem pacientiem

 

Veselības ministrijai no 1.oktobra būs pieejami līdzekļi trūcīgo pacientu atbalstam, lai viņi varētu saņemt nepieciešamo veselības aprūpi. Šo līdzekļu piešķiršanas lietderību Sociālās drošības tīkla stratēģijas realizēšanai atbalstījusi arī Pasaules banka.

Līdz ar to no 1.oktobra trūcīgajiem pacientiem vairs nebūs jāmaksā pacientu iemaksas. Kā zināms, no 2009.gada 1.marta arī trūcīgajām personām bija jāmaksā 50% no valstī noteiktās pacientu iemaksas.

Tāpat paredzēts, ka trūcīgajām personām vairs nebūs jāmaksā arī 15 latu līdzmaksājums par vienā ārstēšanās reizē veiktajām ķirurģiskajām operācijām.

Turklāt rasta iespēja, ka, saņemot ārstēšanos dienas stacionārā, trūcīgie pacienti bez maksas pirms vai pēc ārstēšanās varēs uzturēties ārstniecības iestāžu izveidotajās “viesnīcās”.

Tāpat tiks paplašināta pacientu mājas aprūpe un mājas aprūpes sniedzēju tīkls. Šajā darbā tiks iesaistītas tieši pārprofilējamās slimnīcas un to darbinieki reģionos, kas būtiski atvieglos arī sociālo situāciju darbiniekiem šajās iestādēs.

Iedzīvotāji var tikt atzīti par trūcīgiem Ministru kabineta noteikumos noteiktajā kartībā (Ministru kabineta noteikumi Nr.214, 03.03.2009.).

Attiecīgo izziņu pēc iesnieguma saņemšanas un izvērtēšanas iesniedz pašvaldības sociālais dienests. Lai varētu saņemt sev pienākošos atvieglojumus un atbalstu, Veselības ministrija aicina trūcīgos iedzīvotājus laikus iesniegt nepieciešamos dokumentus izziņu saņemšanai.

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!