• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par Kurzemes plānošanas reģiona attīstības padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2009., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197822

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par finansējumu veselības aprūpei trūcīgiem pacientiem

Vēl šajā numurā

17.09.2009., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par Kurzemes plānošanas reģiona attīstības padomes sēdi

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā (RAPLM) 16.septembrī notika Kurzemes plānošanas reģiona attīstības padomes sēde, kurā diskutēja par būtiskiem reģiona attīstības jautājumiem.

Ministrijas speciālisti reģiona pārstāvjus informēja par RAPLM sagatavoto Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) prioritātes “Policentriska attīstība” pasākumu “Komplekss atbalsts novadu pašvaldību izaugsmes sekmēšanai”, kuru Ministru kabinets atbalstīja šā gada augusta beigās.

Pasākuma mērķis ir sekmēt novadu nostiprināšanos, sniedzot atbalstu pēc iedzīvotāju skaita ziņā lielākajiem novadiem. Jaunajai aktivitātei būs pieejams publiskais finansējums 9,48 miljoni latu, tai skaitā ERAF finansējums 8,06 miljoni latu un nacionālais publiskais finansējums 1,42 miljoni latu.

Kā akcentēja ministrijas speciālisti, priekšnosacījums ERAF līdzekļu saņemšanai jaunajā aktivitātē pašvaldībām ir kvalitatīvas attīstības programmas izstrāde, izvērtējot dažādu nozaru vajadzību koordinēšanu, atspoguļojot plānoto investīciju savstarpējo papildinātību un ietekmi uz apkārtējām teritorijām.

Plānots, ka prioritārie atbalsta virzieni jaunajai aktivitātei būs uzņēmējdarbības infrastruktūras sakārtošana, sabiedrisko pakalpojumu pieejamības sekmēšana un pašvaldību ielu, ceļu, tiltu, autoostu un satiksmes infrastruktūras sakārtošana.

Tāpat Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas speciālisti norādīja, lai sekmētu pašvaldībās pamata pakalpojumu un darba vietu pieejamību, kā arī radītu iedzīvotājiem pievilcīgu dzīves vidi, ir izstrādāta īpaši atbalstāmo teritoriju noteikšanas metodika.

Īpaši atbalstāmā teritorija ir teritorija, kurā ilgstoši saglabājas negatīvas ekonomiskās un sociālās attīstības tendences un ir piešķirts īpaši atbalstāmās teritorijas statuss Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

Īpaši atbalstāmās teritorijas statusu turpmāk noteiks plānošanas reģioni, ņemot vērā ministrijas izstrādātos kritērijus, piemēram, bezdarba līmeni, nodokļu ieņēmumus pašvaldībās uz vienu iedzīvotāju, kā arī darbspējīgo iedzīvotāju skaitu.

Kā norādīja RAPLM pārstāvji, plānošanas reģioniem apstiprinātos īpaši atbalstāmo teritoriju statusus un informāciju, kas pamato statusa piešķiršanu attiecīgajām teritorijām, jāiesniedz RAPLM līdz šā gada 30.novembrim.

Paredzēts, ka plānošanas reģioni nodrošinās gan reģiona līmeņa kultūras projektu izstrādi, īstenošanu un pārraudzību, gan nodrošinās savlaicīgu datu ievadi “Latvijas digitālajā Kultūras kartē”.

Turpmāk plānošanas reģioni nodrošinās reģiona kultūrpolitikas izstrādi vai kultūras sadaļas iekļaušanu citos reģiona plānošanas dokumentos, reģionālo kultūras programmu administrēšanu, nemateriālā kultūras mantojuma koordināciju un sadarbību ar pašvaldību kultūras koordinatoriem.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!