• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par diennakts neatliekamo medicīnisko palīdzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2009., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197825

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Par klimata pārmaiņu negatīvās ietekmes mazināšanu

Vēl šajā numurā

17.09.2009., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par diennakts neatliekamo medicīnisko palīdzību

 

Slimnīcās, kurās no 1.septembra vairs netiek nodrošināta diennakts neatliekamā medicīniskā palīdzība, tiks nodrošināts finansējums 24 stundu ambulatorajam neatliekamās palīdzības punktam, kurā pacienti varēs saņemt palīdzību traumu un slimību paasinājumu gadījumos.

 “Iedzīvotāju satraukums saistībā ar slimnīcu reorganizāciju ir balstīts uz bažām par to, vai vakara un nakts stundās būs iespējams pēc iespējas tuvāk mājām, savā slimnīcā, saņemt medicīnisko palīdzību. Gribu uzsvērt, ka visās šajās slimnīcās pirmo nepieciešamo medicīnisko palīdzību būs iespējams saņemt arī turpmāk, bet sarežģītos gadījumos izsauktā neatliekamās palīdzības brigāde nogādās slimnieku tajā slimnīcā, kurā varēs sniegt pacientam visatbilstošāko palīdzību,” veselības ministre Baiba Rozentāle 15.septembrī, uzstājoties MK ārkārtas sēdē, informēja valdību.

Paredzēts, ka šādi diennakts ambulatorie neatliekamās palīdzības punkti tiks nodrošināti deviņās slimnīcās – Aizkraukles, Bauskas, Limbažu, Ludzas, Priekules, Rīgas rajona slimnīcā Siguldā, kā arī Saldus medicīnas centrā, Smiltenes Sarkanā Krusta un Talsu slimnīcā. Šajās slimnīcās tiks nodrošināta vismaz viena vai divu ārstu un pārējā medicīnas personāla konsultācija un aprūpe visu diennakti gan traumu, gan dažādu hronisku slimību paasinājuma gadījumā, kad nav nepieciešama ārstēšanās slimnīcā.

No 1.septembra diennakts neatliekamo palīdzību nodrošina 22 daudzprofilu slimnīcas.

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!