• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidenta 15.septembrī sasauktajā Ministru kabineta ārkārtas sēdē par strukturālajām reformām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2009., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197819

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Gruzijas premjerministra oficiālo vizīti

Vēl šajā numurā

17.09.2009., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidenta 15.septembrī sasauktajā Ministru kabineta ārkārtas sēdē par strukturālajām reformām


 

FM: Par ES fondu apguvi un priekšlikumiem apguves veicināšanai

15.septembrī Ministru kabineta ārkārtas sēdē Finanšu ministrija (FM) iepazīstināja valdību ar Eiropas Savienības (ES) resursu (struktūrfondu un Kohēzijas fonda) apguves gaitu, kā arī priekšlikumiem ātrākai apguves veicināšanai.

FM plāno tuvākajā laikā sadarbībā ar starptautiskajiem aizdevējiem sagatavot un iesniegt valdībai priekšlikumu, kā palielināt budžeta finansējumu ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda projektu īstenošanai, par prioritāti nosakot avansa maksājumu nodrošināšanu uzņēmējdarbības atbalsta projektiem.

Šobrīd, kad valsts budžeta resursi ir ierobežoti, uzņēmējiem jau ir dota iespēja īstenot projektus par saviem līdzekļiem un atgūt ES līdzfinansējuma daļu no Eiropas Komisijas atbilstoši deklarētajiem izdevumiem.

Lai veicinātu pieejamā ES fondu finansējuma efektīvu apguvi atbilstoši šābrīža ekonomiskajai situācijai un projektu gatavībai, FM pārskatīs plānoto lielo ES fondu projektu, kuru izmaksas ir virs 30 miljoniem latu, ieviešanas iespējas un sniegs priekšlikumus par iespējām finansējumu novirzīt atbalsta programmām uzņēmējdarbības stimulēšanai.

Valdība atbalstīja arī priekšlikumu FM sadarbībā ar citām ES fondu vadībā iesaistītajām institūcijām līdz 2009.gada beigām noteikt jaunus šābrīža ekonomiskajai situācijai atbilstošus sasniedzamos rādītājus ES fondu 2007.–2013.gada perioda plānošanas dokumentos, kas atspoguļotu ES fondu pienesumu ekonomiskās un sociālās situācijas uzlabošanai valstī.

Līdz septembrim Latvijā noslēgti līgumi ar projektu īstenotājiem 28,6% apmērā no kopējā 3,18 miljardu latu finansējuma 2007.–2013.gada plānošanas periodā, savukārt finansējuma saņēmējiem līdz septembrim veikti maksājumi 5,3% apmērā no kopējā ES fondu finansējuma.

Nozaru griezumā visvairāk noslēgtu līgumu ir transporta un informācijas komunikāciju tehnoloģiju jomā par 191 miljonu latu, uzņēmējdarbības nozarē noslēgti līgumi par 161 miljonu latu, kas ir jau 85% no šobrīd nozarei pieejamā ES fondu finansējuma. Uzņēmējdarbības nozarē ir arī visvairāk veikto atmaksu finansējuma saņēmējiem – 120 miljoni latu. Vides nozarē noslēgti līgumi par 156 miljoniem latu, savukārt nodarbinātības un sociālās iekļaušanas jomā – par 95 miljoniem latu.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!