• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējumu veselības aprūpes pakalpojumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2009., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197758

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par risinājumiem reģionālās attīstības veicināšanai

Vēl šajā numurā

16.09.2009., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējumu veselības aprūpes pakalpojumiem

 

Saeima apstiprinājusi Veselības ministrijas izstrādātos un Ministru kabinetā akceptētos priekšlikumus par papildu finansējuma piešķiršanu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai 5,1 miljona latu apmērā, pārdalot līdzekļus no Zāļu valsts aģentūras, kas iegūti, veicot maksas pakalpojumus.

11.augustā Ministru kabinets pieņēma lēmumu atbalstīt Veselības ministrijas priekšlikumu palielināt izdevumus no Zāļu valsts aģentūras ieņēmumiem, apropriācijas kārtībā novirzot līdzekļus veselības aprūpes pakalpojumu apmaksai, tai skaitā 3,8 miljonus latu novirzot stacionārās neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanai iedzīvotājiem akūtos gadījumos. Pārējie līdzekļi tiks novirzīti centralizētu medikamentu iegādei, lai nodrošinātu izdevumu segšanu, kas saistīta ar PVN palielinājumu medikamentiem, kā arī kavēto maksājumu segšanai par valsts galvotajiem aizdevumiem Ludzas un Kuldīgas slimnīcām.

Augusta beigās, lai risinātu jautājumu ar sniegtās palīdzības apmaksu lielajās daudzprofila neatliekamās palīdzības slimnīcās Daugavpilī, Valmierā, Rēzeknē, Jēkabpilī, Jelgavā, Liepājā, Ventspilī, kā arī P.Stradiņa un Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, Veselības ministrija novirzīja 3,2 miljonus latu, kas arī bija iegūti iekšējās pārdales rezultātā, jo vasaras periodā pacienti bija mazāk izmantojuši ambulatoro palīdzību. Taču, kā vairākkārt uzsvērusi veselības ministre Baiba Rozentāle – tas ir īstermiņa risinājums un bez papildu līdzekļu piešķiršanas neatliekamās palīdzības nodrošināšanai slimnīcās nebūs iespējams iztikt, jo iekšējās rezerves ir izsmeltas.

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!