• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc Ministru kabineta 8. jūnija sēdes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.1999., Nr. 186/189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19740

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Convention Between The Republic Of Latvia And The Slovak Republic For The Avoidance Of Double Taxation And The Prevention Of Fiscal Evasion With Respect To Taxes On Income And On Capital

Vēl šajā numurā

09.06.1999., Nr. 186/189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc Ministru kabineta 8. jūnija sēdes

Zemkopības ministra Pētera Salkazanova

atbildes, skaidrojumi, komentāri:

— Ministru kabinets ir pieņēmis jaunus noteikumus par labības intervenci 1999. gadā. Pagājušajā gadā no labības audzētājiem intervencē tika iepirkts 44 000 tonnu kviešu un 236 tonnas rudzu. No pagājušā gada 7. līdz 17.septembrim intervences cena kviešiem bija 69 lati un 63 lati rudziem, bet no 18. septembra — cena cēlās līdz 74 latiem kviešiem un 69 latiem rudziem. Pēdējie intervences iepirkumi notika šī gada aprīlī. Līdz aprīļa beigām, intervencē iepērkot, tika iztērēts 419 000 latu. Līdz šodienai no intervences iepirkumiem ir pārdotas apmēram 20 000 tonnas — gandrīz puse no kviešu apjoma un gandrīz visi rudzi. Mēs nekad neesam saražojuši tik daudz rudzu, cik ir nepieciešams iekšējam patēriņam, un nepārtraukti nodarbojamies ar licenču izsniegšanu, lai varētu iepirkt rudzus. Augustā kviešu atlikums varētu būt 26,8 tūkstoši tonnu. Klasiskā intervence ir graudu pārpalikuma izņemšana no iekšējā tirgus. Pagājušā gadā klasiskā intervence ar valdības svētību tika pārvērsta par graudu iepirkumu. Iespējams, ka iepirktie graudi paliks iekšējā tirgū, jo šogad ziemāji iesēti mazākā platībā. Varētu nebūt arī būtiska pieauguma vasarāju platībās. Ja nebūs ekonomiski izdevīgs piedāvājums šo graudu eksportam, tie paliks iekšējā tirgus rezervē.

Kas attiecas uz jauno ražu, puse no graudiem ir pārdota un nauda reāli ir valsts kasē. Valsts iepirkums graudiem var sākties pilnīgi bez problēmām.

Šajā gadā nevarēs būt runa par graudu iepirkšanu, būs tikai intervence pārproduktu izņemšanai no iekšējā tirgus. Intervences cena varētu būt 67 lati, kas būs vienāda gan kviešiem, gan rudziem. Arī kvalitātes rādītāji ir pietuvināti Eiropas Savienības valstu standartiem. Intervences cena būs svārstīga, līdz 1. novembrim — 67 lati, katrā nākamajā mēnesī vēl klāt lats. Jo vēlāk iepērk intervencē, jo lielāka cena. Šogad mēģināsim panākt, lai iekšējā tirgus cena būtu augstāka par intervences cenu. Labības uzpircēju iestādes varēs saņemt kredītprocentus no subsīdijām, bet ne vairāk kā 9 procentus ar noteikumu, ka iepirkuma cena būs augstāka par intervences cenu.

Rūta Jaksona,

"LV" informācijas redaktore

Pēc ieraksta "LV" diktofonā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!