• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 8. jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.1999., Nr. 186/189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19739

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 8. jūnija sēdes

Vēl šajā numurā

09.06.1999., Nr. 186/189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 8. jūnija sēdē

Akceptēti "Noteikumi par fizisko un juridisko personu reģistrāciju, kuras veic sadzīves atkritumu savākšanu, uzglabāšanu, apstrādi, pārkraušanu vai pārvadāšanu". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā reģionālajās vides pārvaldēs reģistrējamas fiziskās un juridiskās personas, kuras veic sadzīves atkritumu savākšanu, uzglabāšanu, apstrādi, pārkraušanu un pārvadāšanu.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā piesakāmas, ekspertējamas un finansējamas valsts pētījumu programmas". Programmu mērķu un uzdevumu izstrādi organizē Izglītības un zinātnes ministrija.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1995.gada 31.marta noteikumos Nr.68 "Noteikumi par valsts nodevu par iedzīvotāju reģistrāciju dzīvesvietā". Grozījumi novērsīs situāciju, kad par reģistrāciju sakarā ar Latvijas nepilsoņa pases saņemšanu iekasē valsts nodevu.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Pilsonība piešķirta 268 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 41 viņu nepilngadīgajam bērnam.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā bērnam, kurš cietis no prettiesiskām darbībām, sniedzama nepieciešamā palīdzība". Tie nosaka kārtību, kādā bērnam, kurš ir prettiesisku darbību — noziedzīga nodarījuma, ekspluatācijas, seksuālās izmantošanas, vardarbības vai jebkādas citas nelikumīgas, cietsirdīgas vai cieņu aizskarošas rīcības — upuris, par valsts budžeta līdzekļiem sniedzama nepieciešamā palīdzība, lai viņš atgūtu fizisko un psihisko veselību un integrētos sabiedrībā.

Akceptēti noteikumi "Mežaudzes novērtēšanas kārtība". Tie nosaka kārtību, kādā novērtējamas mežaudzes zemes lietojums, ja nepieciešama to izpirkšana zemes reformas gaitā.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 29.aprīļa rīkojumā Nr.190 "Par bezpeļņas organizācijas akciju sabiedrības "Rēzeknes speciālā ekonomiskā zona" padomi". Svītroti vārdi "A.Šļara — Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Reģionālās attīstības departamenta vecākā referente" un "J.Ušpelis — Ekonomikas ministrijas Ekonomisko reformu metodoloģijas nodaļas vadītāja vietnieks". Rīkojums papildināts ar vārdiem — "V.Dvinskis — Vērtspapīru tirgus komisijas padomes loceklis, G.Kauliņa — Finansu ministrijas nodokļu politikas departamenta direktore" un "M.Muceniece — Latgales uzņēmējdarbības atbalsta centra valdes priekšsēdētāja".

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1998.gada 25.marta rīkojumā Nr.138 "Par naftas darbu licencēšanas un naftas resursu apguves vadības grupu". Vārdi "Grupas vadītājs A.Šlesers — ekonomikas ministrs" aizstāti ar vārdiem "Grupas vadītāja I.Ūdre — ekonomikas ministre".

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Reklāmas likums". Likumprojekts nosaka, ka reklāma ir jebkuras formas vai veida publisks paziņojums vai pasākums saistībā ar uzņēmējdarbību vai profesionālo darbību, kas paredzēts, lai veicinātu preču vai pakalpojumu (tai skaitā nekustamā īpašuma, tiesību un saistību) popularitāti vai pieprasījumu pēc tiem.

Lai sekmīgi realizētu likumprojektā "Reklāmas likums" noteiktos mērķus un nodrošinātu vienotu uzraudzības sistēmu, akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts Konkurences likumā.

Ministru kabinets akceptēja likumprojektu "Koncesiju likums". Likuma mērķis būs noteikt koncesijas piešķiršanas tiesisko kārtību un procedūru, kā arī koncesijas līguma noslēgšanas pamatprincipus. Paredzams, ka piešķirt koncesiju uz koncesijas resursiem var, ja attiecīgais koncesijas resurss nav izslēgts no civiltiesiskās apgrozības. Likums noteiks kārtību, kādā valsts vai pašvaldība var nodot koncesijā publiska pasākuma veikšanas vai pakalpojuma sniegšanas tiesības, kā arī ekskluzīvas tiesības izmantot valsts vai pašvaldību resursus.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 16.septembra noteikumos Nr.327 "Eiropas integrācijas biroja nolikums". Grozījumi nosaka, ka turpmāk birojs atradīsies Ministru prezidenta biedra Eiropas Savienības lietās pakļautībā.

Pieņemta zināšanai informācija par darba grupas mājokļu un īres likumdošanas koncepcijas un normatīvo aktu projektu izstrādei finansēšanu. Akceptēti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas iesniegtie priekšlikumi par darba grupas finansēšanu un materiāltehnisko nodrošinājumu. Valsts akciju sabiedrībai "Valsts nekustamā īpašuma aģentūra" un Centrālajai dzīvojamo māju privatizācijas komisijai uzdots vienādās daļās piešķirt finansējumu darba grupas uzdevumu izpildei saskaņā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas iesniegto izdevumu tāmi.

Pieņemta zināšanai informācija par priekšlikumu grozījumam likumā "Par policiju". Iekšlietu ministrijai uzdots mēneša laikā sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā likumprojektu "Grozījums likumā "Par policiju"". Finansu ministrijai uzdots, sagatavojot valsts budžeta projektu 2000.gadam, Iekšlietu ministrijai palielināt dotāciju no vispārējiem ieņēmumiem par 3000 000 latiem.

Pieņemta zināšanai informācija par priekšlikumiem par kārtību, kādā Ministru kabineta rīkojumiem par rīcību ar zemesgabaliem tiek pievienoti attiecīgo zemesgabalu robežu plāni. Visām ministrijām uzdots pievienot tiesību aktu projektiem par darbībām ar zemes īpašumiem zemesgabala robežu plānu A4 formātā kā obligātu informatīvu materiālu.

Valdība izskatīja priekšlikumus Ministru kabineta 1999.gada 11.maija sēdes protokollēmuma (prot.Nr.25 38.§ 6.1. un 6.2.punkts) izpildei. Finansu ministrijai (Valsts ieņēmumu dienestam) līdz 15.jūlijam uzdots izstrādāt kārtību lauksaimniecības jutīgo preču nogādei un kontrolei par deklarētāja līdzekļiem iekšzemes muitas iestādēs tam piemērotās muitas noliktavās vai deklarētāja telpās un iesniegt Ministru kabinetā. Zemkopības ministrijai un Sanitārajai robežinspekcijai uzdots nodrošināt Valsts ieņēmumu dienesta noteiktajās vietās lauksaimniecības jutīgo preču kontroli.

Pieņemta zināšanai informācija par personas datu aizsardzības likuma izstrādes gaitu.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par stāvokli autopārvadājumu jomā starp Latvijas Republiku un Krievijas Federāciju. Īpašu uzdevumu ministram valsts pārvaldes un pašvaldību reformas jautājumos Jānim Bunkšam uzdots apturēt Balvu rajona padomes, Daugavpils rajona padomes, Krāslavas rajona padomes un Ludzas rajona padomes lēmumus (rīkojumus) par maksājumu iekasēšanu no ārvalstu autopārvadātājiem. Satiksmes ministrijai uzdots pēc mēneša atkārtoti iesniegt informāciju par stāvokli autopārvadājumu jomā starp Latvijas Republiku un Krievijas Federāciju izskatīšanai Ministru kabinetā.

Pieņemta zināšanai informācija par darba devēja atbildību sociālā nodokļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu nemaksāšanas gadījumā. Nolemts ieteikt Ģenerālprokuratūrai sagatavot likumprojektu par attiecīgajiem grozījumiem likumā "Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu" un iesniegt to Ministru kabinetā.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par Ministru kabineta 1997.gada 9.maija rīkojuma Nr.225 izpildes gaitu un stāvokli valsts austrumu robežas infrastruktūras izveidošanā. Iekšlietu ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta 15.jūnija sēdē priekšlikumus par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts robežbūve" pārvaldes modeļiem.

Pieņemts zināšanai pārskats par tirgus intervences rezultātiem labības tirgū.

Pieņemta zināšanai Vienotas zemes politikas konsultatīvās padomes informācija. Tieslietu ministrijai (Valsts zemes dienestam) uzdots sagatavot tiesību akta projektu par attiecīgiem grozījumiem Ministru kabineta 1998.gada 16.septembra rīkojumā Nr.445 "Par konsultatīvās padomes izveidošanu" un iesniegt to Ministru kabinetā.

Valdība atzina Bioloģiskās daudzveidības nacionālās programmas izstrādes nepieciešamību. Noteikts, ka Bioloģiskās daudzveidības nacionālās programmas vadītājs ir vides valsts ministrs. Noteikts, ka Bioloģiskās daudzveidības nacionālās programmas padome ir ar Ministru kabineta 1999.gada 10.februāra rīkojumu Nr.60 "Par 1992.gada 5.jūnija Riodežaneiro konvencijas par bioloģisko daudzveidību izpildi" izveidotā starpministriju komisija. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai uzdots sagatavot un līdz 1.jūlijam iesniegt Ministru kabinetā attiecīgus tiesību aktu projektus par nepieciešamajiem grozījumiem Ministru kabineta 1999.gada 24.marta rīkojumā Nr.146 "Par nacionālajām programmām ekonomiskās politikas realizācijai" un Ministru kabineta 1999.gada 10.februāra rīkojumā Nr.60 "Par 1992.gada 5.jūnija Riodežaneiro konvencijas par bioloģisko daudzveidību izpildi". Ekonomikas ministrijai, Izglītības un zinātnes ministrijai, Kultūras ministrijai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai un Zemkopības ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta š.g. 15.jūnija sēdē informāciju par to nacionālo programmu izstrādāšanas gaitu, kuras vēl nav akceptētas Ministru kabinetā.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības protokolu par Baltijas aizsardzības koledžas un tās personāla statusu".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 3.februāra rīkojumā Nr.50 "Par celulozes rūpnīcas projekta darba grupu sarunām ar potenciālajiem investoriem".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Helsinku 1992.gada konvencijas "Par robežšķērsojošo ūdensteču un starptautisko ezeru aizsardzību un izmantošanu" protokolu "Ūdens un veselība"".

Pieņemta zināšanai Ekonomikas ministrijas informācija par neatkarīgā elektroenerģijas avota celšanas lietderību Latvijas Republikas rietumu reģionā. Ekonomikas ministrijai uzdots sagatavot tiesību akta projektu par grozījumiem Ministru kabineta 1998.gada 31.oktobra noteikumos Nr.425 "Koģenerācijas stacijās ražotās elektroenerģijas pārpalikumu iepirkšanas kārtība", nosakot, ka neatkarīgajiem elektroenerģijas avotiem ar jaudu 100 MW (un vairāk) tarifu un iepirkšanas nosacījumus apstiprina Energoapgādes regulēšanas padome, un noteiktā kārtībā iesniegt to Ministru kabinetā.

Pieņemta zināšanai informācija par grozījumiem likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)". Zemkopības ministrijai uzdots sagatavot likumprojektu "Grozījumi likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)"" un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā.

Pieņemta zināšanai informācija par nacionālās likumdošanas atbilstības ES prasībām izvērtēšanas otrā posma sagatavošanu nodokļu politikas, strukturālās un reģionālās politikas un enerģētikas jomās.

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija par pagaidu iekšējā tirgus aizsardzības pasākumiem pret cūkgaļas importu.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!