• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par 2008.saimnieciskā gada pārskatā konstatētajiem trūkumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2009., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197360

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

10.09.2009., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par 2008.saimnieciskā gada pārskatā konstatētajiem trūkumiem


 

Finanšu ministra iesniegtajā 2008.saimnieciskā gada pārskatā uzrādītā informācija par pašvaldību budžetu izpildi nav salīdzināma un nesniedz skaidru priekšstatu par patieso situāciju, atkārtoti konstatējusi Valsts kontrole (VK).

Atkārtoti konstatēts, ka pašvaldības grāmatvedības uzskaitē un gada pārskatā nav uzrādījušas sev piederošo zemi, mežaudzes. Izlasē iekļautās pašvaldības grāmatvedības uzskaitē un gada pārskatā nav uzrādījušas zemes platības 5076 ha platībā, 143 zemesgabalus, kas atrodas zem ielām un ceļiem, mežaudzes 150 ha platībā. Zemes platības 23,2 miljonu latu vērtībā nepamatoti uzrādītas zembilancē, nevis pamatlīdzekļu sastāvā.

Tāpat atkārtoti konstatēts, ka gada pārskatā un tā pielikumā nav uzrādīts Rīgas pilsētas pašvaldības ilgtermiņa aizņēmums 567,7 miljoni latu. 15 pašvaldības gada pārskatos un to pielikumos nav uzrādījušas kreditoru (parādu) saistības kopumā 608,1 miljonu latu, līdz ar to bilances postenis “Kreditori” nesniedz patiesu un pilnīgu informāciju. Valsts kontrole secinājusi, ka arī pārskata postenis “Debitori” nesniedz patiesu informāciju, jo 10 no 31 izlasē iekļautajām pašvaldībām neatbilstoši normatīvo aktu prasībām uzskaitījušas debitoru prasības pret radniecīgajiem un asociētajiem uzņēmumiem 5,7 miljonu latu apmērā.

Lai arī pašvaldībām ir aizliegts izsniegt jebkāda veida aizdevumus, 2008.gadā Jelgavas, Tukuma un Ventspils pašvaldības izsniegušas aizdevumus kopumā par 1,4 miljoniem latu.

Veicot izlases veida pārbaudi, VK konstatēja, ka 20 no 31 pašvaldības samaksājušas par ārvalstu braucieniem 324 981 latu kopsummā personām, kuras nav darba tiesiskajās attiecībās ar pašvaldību, līdz ar to nav ievērotas normatīvā akta prasības, kas nosaka, ka komandējumos nosūta un komandējuma izdevumus atlīdzina tikai darbiniekiem.

Valsts kontrole ir sniegusi piecus ieteikumus Finanšu ministrijai, kas ir apņēmusies veikt nepieciešamās darbības trūkumu novēršanai un pārskatā iekļautās informācijas uzlabošanai.

 

Valsts kontroles informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!