• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kanceleja: Aicinot iedzīvotājus piedalīties valsts funkciju izvērtēšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2009., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197359

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrole: Par 2008.saimnieciskā gada pārskatā konstatētajiem trūkumiem

Vēl šajā numurā

10.09.2009., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kanceleja: Aicinot iedzīvotājus piedalīties valsts funkciju izvērtēšanā


 

“Piedalies reformā! Ieliec ministrijai atzīmi” – ar šādu saukli klajā nākusi valsts pārvaldes reformu dienasgrāmata, aicinot ikvienu cilvēku ielūkoties tīmekļa vietnē piedaliesreforma.blogspot.com un balsojuma veidā izteikt viedokli: kuras funkcijas valstij būtu vai nebūtu jāfinansē.

Lai samazinātu valsts budžeta 2010.gada izdevumus, funkciju izvērtēšanu jau veikusi Finanšu ministrija un Reformu vadības grupas (RVG) dalībnieki – Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, Latvijas Pašvaldību savienība, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

Iedzīvotāji funkciju novērtējumu var veikt pēc identiskiem aprakstiem, iepazīstoties ar funkcijas būtību, pakalpojuma saņēmējiem, cilvēku skaitu, kas nodarbināti funkcijas veikšanai, finansējuma apjomu, kā arī ministriju definētajiem riskiem – kas, viņuprāt, notiktu, ja funkciju samazinātu vai likvidētu pilnībā.

Valsts pārvaldes funkcijas ir jāvērtē 5 ballu skalā – augstākais vērtējums, piecinieks, nozīmē, ka tā ir valsts pamatfunkcija. Savukārt zemākais vērtējums 0 nozīmē, ka funkciju bez īpašiem riskiem valsts var turpmāk neveikt. Ministrijas izkārtotas alfabēta secībā. Funkciju saturu un skaitu definējušas nozaru ministrijas.

 “Mēs aicinām ikvienu aktīvi līdzdarboties – lasiet, analizējiet, balsojiet un komentējiet! Ja pietiek laika, vērtējiet visas ministrijas. Ja gandrīz 1000 valsts funkciju analīzei laika nepietiek, izvēlieties sev aktuālāko jomu un piedalieties reformu procesā,” aicina Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane. Reformas dienasgrāmatas veidošanas ieceri atzinīgi novērtēja sociālie un sadarbības partneri, RVG sēdē uzsverot komunikācijas un sabiedrības līdzdalības lomu reformu īstenošanā.

Iedzīvotāju vērtējums apkopotā veidā tiks nodots valdības izvērtēšanai, līdztekus sociālo un sadarbības partneru vērtējumam piedāvājot arī sabiedrības viedokli. 21.septembrī apkopotie rezultāti tiks publicēti arī reformu dienasgrāmatā.

Valsts pārvaldes reformu dienasgrāmata “Piedalies reformā!” ir Valsts kancelejas iniciatīva, lai skaidrotu valsts pārvaldes reformu gaitu un nodrošinātu sabiedrības iesaisti pārvaldes reformās. Dienasgrāmata tiks attīstīta pakāpeniski, izmantojot lietotāju priekšlikumus un komentārus. Dienasgrāmatas izstrādei valsts budžeta nauda nav tērēta – izmantots vien entuziastu darbs un internetā pieejamie bezmaksas rīki.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!